Förberedande kurs i matematik 5 hp

Förberedande kurs i matematik vänder sig till dig som vill fräscha upp och fördjupa dina matematikkunskaper inför universitetsstudier.

Du ansöker via internet och du får all nödvändig startinformation via e-post. Även examination sker via Internet.

Kursen tränar in en högskolemässig syn på matematiken och ger ett stort försprång på samtliga utbildningar som kräver kunskaper i matematik.

Examinationen sker via nätet

Examinationen består av självrättande prov och inlämningsuppgifter. Var och en av kursens 5 delar motsvarar 1 högskolepoäng och rapporteras i allmänhet till Ladok var för sig.

Förkunskapskraven för "Grundkurs i Matematik" är minst gymnasiets Matematik C eller motsvarande, förutom grundläggande behörighet.

Kursen ges i samarbete med Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan.

Tjuvstarta kursen
Som student kan du påbörja kursen utan att vara registrerad. Det innebär att om du har mer tid för studier innan kursen formellt startar, kan du påbörja studierna ett par veckor innan den formella kursstarten.

Det är dock de formella kursveckorna som ligger till grund för registrering av resultat i ladok samt för ev studiemedelsansökningar.
Det krävs en kursregistrering för att resultat skall kunna registreras.

Mer information


» Kursplan
» Ansökan
» Utbildningsplattform

Ansökan sker på antagning.se - det är endast via ansökan och antagning på antagning.se som en student kan registreras på kursen.

Kontakt

Kursadministratör
Liselotte Laurila
Tel: 026-64 87 76
E-post: kurs-atm@hig.se

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2017-01-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)