Gå till eugreenalliance
Sök

Medie- och kommunikationsvetenskap

Inom medie- och kommunikationsvetenskap studeras mediernas betydelser för samhälle, kultur och människor. Utbildningen ger en bred förståelse av mediernas strukturer, innehåll, produktionsvillkor och medieanvändning. Den har både ett historiskt och ett nutida perspektiv, där mediernas framväxt, betydelser och förändringar i såväl Sverige som internationellt står i fokus. Utbildningen riktar in sig både på traditionella medier som press, radio, TV och på digitala medier samt nya medieformer.

Forskningen som bedrivs inom medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Gävle, befinner sig i skärningspunkten mellan mediehistoria, mediepolitik, politisk kommunikation och strategisk kommunikation. Utmärkande för forskningen är också de kulturteoretiska och medieestetiska perspektiven.

En utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap ger kunskaper som är efterfrågade på dagens arbetsmarknad, inte minst inom kommunikatörs- och PR-branschen. Utbildningen kan också ligga till grund för den som vill fortsätta med forskarstudier inom medieområdet.

Kontakt

Ämnesansvarig
Per Israelsson, lektor
Telefon: 026-64 86 82
E-post: per.israelsson@hig.se

Publicerad av: Sara Perttunen Sundberg Sidansvarig: Sara Perttunen Sundberg Sidan uppdaterades: 2022-11-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)