Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarpresentation

Cresantus Biamba

Cresantus Biamba har omfattande forskningskompetens och ett aktivt intresse inom områdena ledarskap och management, organisatoriska förändringar och kultur, skolans effektivitet och förbättring, kompetensutveckling för lärare, utbildning för hållbar utveckling.

Forskarpresentation

Cresantus Biamba

Universitetslektor

Forskningsämne: Didaktik
Forskningsområde: Utbildningsvetenskap

Cresantus har en doktorsexamen i internationell och jämförande pedagogik från Stockholms universitet, en masterutbildning (M. Phil.) i filosofi och utveckling från Oslo Universitet, Norge och M. Ed från Manchester University, i England.

AKTUELL FORSKNING

Cresantus Biamba har omfattande forskningskompetens och ett aktivt intresse inom områdena ledarskap och management, organisatoriska förändringar och kultur, skolans effektivitet och förbättring, kompetensutveckling för lärare, utbildning för hållbar utveckling. Han intresserar sig också för hur lärare gör sina bedömningar och hur policyer inom högre utbildning formuleras.

LÄS MER OM

Hans forskning fokuserar på utbildning inom ledarskaps- och managementområdet, utbildning för hållbar utveckling. Han forskar också på områdena reformer inom utbildning, effektivisering och förbättring av skolan, personalutveckling, internationalisering och högre utbildning.

Publicerad av: Sara Perttunen Sundberg Sidansvarig: Sara Perttunen Sundberg Sidan uppdaterades: 2020-02-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)