Sök

Om programmering - webbkurs med workshops

Skolverkets webbkurs Om programmering är en grund­läggande utbildning för alla som arbetar i skolan, förskolan och vuxenutbildningen. Det krävs inga förkunskaper. På uppdrag av Skolverket handleder Högskolan i Gävle er genom kursen via fyra workshoptillfällen.

För dig i förskola, skola och vuxenutbildning

Kursen är tänkt att ge en generell förståelse kring programmering för alla som arbetar i förskola och skola oavsett om de undervisar i de ämnen som berörs av det nya innehållet kring programmering eller inte.

Nästa kursstart vårterminen 2022

Nästa kursstart sker i slutet av februari 2022. Workshoptillfällena hålls på distans via webbkonferens (zoom).

Undervisningsform: Distans via utbildningsplattform samt fyra digitala träffar i form av workshoptillfällen. Om ni anmäler en hel grupp finns det även möjlighet att efter överenskommelse hålla workshops på plats på er arbetsplats.

Webbkursen Om programmering

I webbkursen kommer du bland annat att få en inblick i hur programmering använts historiskt och var du möter programmering i samhället idag. Du kommer också att få möta människor som på olika sätt arbetar med programmering: lärare, elever och verksamma programmerare. Dessutom får du en presentation av progressionen för programmering i läroplanerna.

I kursen kommer du att få ta del av texter och filmer, diskutera med andra kursdeltagare, reflektera på egen hand, testa dina kunskaper i några självrättande test och även prova på enkel programmering.

Kursen består av åtta delar:

1. Programmering i samhället, historiskt och i dag
2. Prova på programmering
3. Läroplanerna
4. Ord och begrepp
5. Programmering i skolan
6. Prova vidare
7. Programmering i framtiden
8. Hur går jag vidare

Skolverket uppskattar att kursen tar ca 16 timmar att genomföra.

Workshops

Under tiden som deltagarna följer Skolverkets webbkurs Om programmering erbjuder Högskolan i Gävle extra stöd och motivation genom fyra workshoptillfällen á två timmar. Vi träffas digitalt via webbkonferens i slutet av februari, mars, april och maj. Exakta tider för träffarna meddelas vid kursstart. Tillfällena är inte obligatoriska och det går bra att följa kursen även om du missar något tillfälle.

Mer information och anmälan

  • På Skolverkets hemsida finns mer information om webbkursen Om programmering. Mer information om de workshops Högskolan i Gävle erbjuder får du genom att fylla i intresseanmälan nedan så kontaktar vi er. Du kan anmäla dig individuellt alternativt en hel grupp på din arbetsplats.
Kontakt

För mer information kontakta:
Camilla Nordin, tel: 026-64 87 46, e-post: camilla.nordin@hig.se
Signhild Olsson, tel: 026-64 89 76, e-post: signhild.olsson@hig.se

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Camilla Niss Sidan uppdaterades: 2022-01-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)