Programmering fortsättningskurs 5 hp

Högskolan erbjuder på uppdrag av Skolverket fortsättningskursen Grundläggande programmering med matematikdidaktiskt fokus, 5 hp, med start vårterminen 2020. Kursen bygger vidare på kunskaperna från de grundläggande programmeringskurserna.

Fortsättningskurs för lärare inom grund- och gymnasieskola

Den här kursen riktar sig till lärare i matematik på gymnasial nivå eller grundskolenivå och som tidigare har läst en grundläggande kurs i programmering (Python). Du breddar och fördjupar dina kunskaper i programmering och du tränar din förmåga att representera matematiska modeller med programvara. Samtidigt utvecklar du din didaktiska förmåga att identifiera relevanta problem i matematiken och omvärlden där programmering är ett lämpligt sätt att lösa problemen - och omsätta det i din undervisning med dina elever. Du reflekterar även över programmering i relation till jämställdhet, etik och miljöfrågor.

Kursen ges som distanskurs. I vår nätbaserade utbildningsplattform Blackboard får du svar på frågor och tillgång till information, instruktioner, diskussioner, uppgifter, instuderingsfrågor, digitalt material, feedback, mm. Examinationen sker genom seminarier, inskickade inlämningsuppgifter samt ett avslutande undervisningsprojekt.

Tyvärr ingen kursstart vårterminen 2020

Kurstillfället vårterminen 2020 är tyvärr inställt pga för få anmälda studenter. Vi återkommer med nya kurser höstterminen 2020 med annan omfattning och något annorlunda upplägg. Information och anmälningsformulär hittas här från och med maj månad.

Ansökan

Lärare kan ansöka till kursen enskilt men du ska arbeta som lärare och du behöver din rektors godkännande. Du ansöker genom att fylla i nedanstående webbformulär. Besked om plats på kursen skickas ut med e-post i slutet av januari.

Kontakt

För mer information kontakta:

Camilla Nordin, tel 026-64 87 46, e-post: camilla.nordin@hig.se

Publicerad av: Sara Perttunen Sundberg Sidansvarig: Camilla Niss Sidan uppdaterades: 2019-05-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)