Sök

Programmering i textbaserad miljö 2,5 hp

Högskolan erbjuder på uppdrag av Skolverket fortsättningskursen Programmering i textbaserad miljö 2,5 hp, med start vårterminen 2022. Kursen bygger vidare på kunskaperna från den grundläggande kursen i textbaserad programmering.

Fortsättningskurs för matematiklärare inom grund- och gymnasieskola

Den här kursen riktar sig till dig som är lärare och tidigare har läst kursen "Introduktion till programmering i textbaserad miljö, 5 hp" (eller motsvarande). Kursen ger ytterligare kunskaper i textprogrammering och i hur programmering kan tillämpas i undervisningen i matematikämnet.

Du kommer att fördjupa dina kunskaper i Python och kommer även att bekanta dig med ett annat textbaserat språk. Kursen sätter fokus på att använda programmering för att undersöka matematiska frågeställningar, ofta med hjälp av funktioner och datastrukturer, exempelvis binära träd och polynom. Under kursen diskuteras även didaktiska utmaningar såsom hur programmering kan introduceras för elever och vilka svårigheter nybörjare ofta stöter på.

Kursen ges som distanskurs och vi kommer att anordna digitala träffar och handledning on-line. I vår nätbaserade utbildningsplattform får du tillgång till information, material, instruktioner, diskussioner, uppgifter, instuderingsfrågor, feedback, mm.


Nästa kursstart vårterminen 2022

Nästa kursstart planeras till slutet av februari 2022.

Studietakt: 1/6 fart
Undervisningsform: Distans. 1-3 digitala träffar via zoom. Handledning, stöd, kommunikation och samarbete sker via digitala träffar och via vår lärplattform. Uppgifter och föreläsningar finns publicerade på lärplattformen.

Ansökan

Lärare kan ansöka till kursen enskilt men du ska arbeta som lärare och du behöver din rektors godkännande. Du ansöker genom att fylla i nedanstående webbformulär. Besked om plats på kursen skickas ut med e-post i mitten av februari.

Kontakt

För mer information kontakta:

Camilla Nordin, tel 026-64 87 46, e-post: camilla.nordin@hig.se

Publicerad av: Camilla Nordin Sidansvarig: Camilla Niss Sidan uppdaterades: 2021-12-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)