Sök

Avslutningsceremonier

Akademin för utbildning och ekonomi bjuder in dig som avslutar dina programstudier till avslutningsceremoni.

Avslutningsceremoni_ekonomer

På grund av corona pandemin har avslutningsceremonierna haft ett lite annat upplägg än det traditionella som brukar hållas i Högskolans lokaler. Utbildningsledaren avgör om och hur en avslutning ska ske. Det är vanligtvis utbildningsledaren för programmet som håller i ceremonin. Andra lärare och representanter från Högskolan eller näringslivet kan delta och studenterna själva har möjlighet att bidra med inslag i form av till exempel tal, sång eller musik.

Kom ihåg att du som student ansvarar själv för att ansöka om examen efter din utbildning.

Vårterminen 2022

Avslutningsceremonier planeras för följande utbildningsprogram innevarande termin. Klicka på respektive program för mer information och anmälan.

Vid frågor rörande avslutningsceremonin kontakta din utbildningsledare.

Frågor och svar om avslutningsceremonierna

Vad innebär avslutningsceremonin?

En festlighet där akademin under högtidliga former tackar av studenterna för studietiden och ger till dem, under festliga former, möjligheten att avsluta sin studietid tillsammans med studiekamrater. Arrangemanget är ett avslut på programstudier, varje deltagare måste som minst vara registrerad på eller ha påbörjat sitt examensarbete.

Hur går ceremonin till?

Det är vanligtvis utbildningsledaren för programmet som håller i ceremonin, andra lärare och representanter från Högskolan, studentkåren eller näringslivet kan delta och studenterna själva har möjlighet att bidra med inslag i form av till exempel tal, sång eller musik.

Får jag mitt examensbevis på ceremonin?

Vissa utbildningsprogram delar ut ett diplom med studentens namn på som ett tack och bra jobbat för studier från Högskolan (se respektive programannons). Kom ihåg att det inte är ett examensbevis du får i handen på ceremonin, endast ett diplom för deltagandet!

Jag har några moment kvar innan jag får ta ut min examen, får jag gå med min klass ändå?

Självklart ska du avsluta tillsammans med de du läst med! Vi vill ge dig och dina studiekamrater en möjlighet att umgås under trevliga former tillsammans med anhöriga innan ni eventuellt skiljs åt. Det riktar sig till alla som är på väg att avsluta eller har avslutat sin utbildning på Akademin för utbildning och ekonomi på Högskolan i Gävle.

Hur många gäster får man ta med sig?

Det beror på lediga platser i lokalen, varje program tillåter olika antal anhöriga. Se respektive programannons.

Är det någon klädkod?

Välvårdad klädsel.

Kostar det något?

Ceremonin kostar dig ingenting, akademin bjuder på dryck med tilltugg.

Krävs det någon anmälan eller kan jag bara dyka upp?

Om du dyker upp oanmäld till ceremonin kan vi inte garantera en sittplats och ditt diplom kommer vara utan namn. Ja det krävs anmälan till ceremonin i fall det är tänkt att ditt program delar ut ett diplom för deltagandet i ceremonin.

Avslutning höst- eller vårtermin?

Under vårterminen (maj/juni) avslutas Ekonomprogrammet, Fastighetsmäklarprogrammet, Företagsekonomiska magisterprogrammet, Grundlärarprogrammet, Kommunikationsprogrammet, Masterprogrammet i religionsvetenskap, Människa-kultur-religionsprogrammet och Rättsvetenskapliga programmet samt Ämneslärarprogrammet. Under höstterminen (december/januari) avslutas Ekonomprogrammet, Förskollärarprogrammet, Kompletterade pedagogisk utbildning och Masterprogrammet i företagsekonomi samt Magister- och masterprogrammet i utbildningsvetenskap.

Stort lycka till med dina, eventuellt, sista veckor på Högskolan i Gävle.

Publicerad av: Ann-Charlotte Wikström Sidansvarig: Camilla Niss Sidan uppdaterades: 2022-05-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)