Lämna aldrig ut ditt lösenord via e-post

För närvarande cirkulerar ett antal e-postmeddelanden med uppmaning att lämna ut sitt användarnamn och lösenord via e-post.

IT-avdelningen uppmanar dig att aldrig lämna ut ditt lösenord via e-post.

Får du ett mail som liknar det nedan är det inte från IT-avdelningen utan ett försök till så kallad phishing. (Phishing är en form av bedrägeri över Internet, som går ut på att lura användare att lämna ifrån sig personlig information till kriminella.)

Allmänt gäller att du aldrig ska lämna ut personlig information som t ex bankkortsnummer, lösenord etc via e-post.

Effekter av ett utlämnat lösenord:


Ditt konto kan t.ex användas för att skicka ut spam. Det i sin tur innebär svartlistning av våra mailservrar hos olika internetleverantörer t.ex hotmail, google, yahoo. Det innebär alltså att man inte kan skicka mail från hig.se till dessa.

Från: Högskolan <harry.van.vaerenbergh@telenet.be>
Datum: 2011-12-10 11:38
Ärende: UPPDATERA DIN HIG.SE konto nedan.

Det här meddelandet kommer från Högskolan messaging center för alla hig.se ägare e-postkonto. Vi håller på att uppgradera vår databas och e-postkonton centrum. Vi tar bort alla oanvända hig.se konto för att skapa mer utrymme för nya konton, för att förhindra ditt konto från ett funktionshinder ska du uppdatera din hig.se konto här nedan, så att vi vet att det är en present som används konto.  

UPPDATERA DIN HIG.SE konto nedan.
Användarnamn:
Lösenord:
Födelsedatum:
Land eller område:  

OBS Varning, Konto ägare som vägrar att uppdatera hans / hennes konto inom sju arbetsdagar efter mottagandet av denna varning varning kommer att förlora hans / hennes hig.se konto permanent. Vi ber om ursäkt för besväret.   Tack, © Högskolan 2008

Får du ett mail som ser ut som ovan ska du alltså slänga det direkt i papperskorgen.
Har du frågor är du välkommen att kontakta itsupport@hig.se

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Morgan Höjd Sidan uppdaterades: 2016-03-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)