Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Kvantitativ metod 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 23 oktober –5 november.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

AHA105

Kursperiod och studietakt

Vecka 45–02 (halvfart)

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Åsa Samuelsson
Asa.Samuelsson@hig.se
026-64 50 07

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Kursen har ett IT-distans upplägg med föreläsningar, seminarier och tre examinerande moment online, varav ett en gruppexamination. Det är inga obligatoriska träffar, allt sker över Zoom dagtid. Föreläsningar sker mestadels live. Vid sjukdom kan en inspelad version av föreläsningen läggas upp på Canvas.

Kommunikationssätt
Kommunikationen sker över lärplattformen Canvas och Zoom. Schema kommer att finnas tillgängligt senast fyra veckor innan kursstart. Det rekommenderas att studenterna gör sig bekanta med statistikprogrammet SPSS innan kursstart.

Övrig information
Om det var länge sen du läste statistik alternativt om du känner dig osäker på dina kunskaper kring statistik så är det rekommenderat att läsa in sig på hypotestestning, t-test, korrelation, linjär regression och ANOVA-test inför kursstart. Exempel är SPSS akuten en bra källa att utgå ifrån.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)