Välkommen till kursen Belastningsergonomisk riskbedömning, 7,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 04-23.

Kursnamn

Belastningsergonomisk riskbedömning

Kurskod

AHA008

Anmälningskod

24505

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Eva Bergsten
E-post: eva.bergsten@hig.se
Telefon: 0722623771

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 13 januari– 19 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

  •  
  •  
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Vårterminen börjar den 20 januari. Du skall då ha gått in och bekantat dig med Blackboard (Bb). Där ligger all information, vetenskapliga artiklar, manualer och uppgifter som berör kursen. Vi trycker inte upp kursmaterial – det får var och en skriva ut eller ha tillgängligt på datorn.      

Kursen ges på halvfart med två kursträffar på campus i Gävle: 2-5 mars och 27-28 maj med obligatorisk närvaro. Första dagen börjar vi kl 10 och sista dagen slutar vi ca kl. 14. Lokal kommer att finns angivet på schemat som läggs på Bb.

Du skall inför första kursträffen förbereda dig för kursen genom att göra en mindre obligatorisk hemuppgift som vi skall använda i en gruppövning. Mer om den uppgiften kommer att ligga på Bb.  

- Förberedande hemuppgift, seminarier, laborationer, metodövningar samt examinationsdagar är obligatoriska.  

- Ta med egen laptop. Det är en fördel t.ex. vid labbet i internetsökning. Glöm inte ta med inloggningsuppgifterna till ditt användarkonto på HiG, om du inte har en privat mobil uppkoppling.  

- Det är bra om du redan nu börjar tänka på en arbetsplats som kan vara lämplig för den belastningsergonomiska riskbedömning som skall utgöra grund till din rapport och examinering under kurstillfälle 2 i maj.

Kommunikationssätt

All kommunikation under kursen kommer i första hand att ske via Blackboard.

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-12-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)