Välkommen till kursen Metoder och verktyg för besluts- och riskanalys 7,5 hp !

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 45-49.

Information om kursen

Kursnamn

Metoder och verktyg för besluts- och riskanalys

Kurskod

BEG503

Anmälningskod

18429

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Magnus Hjelmblom
E-post: Magnus.Hjelmblom@hig.se
Telefon: 026-648648

Kursadministration

Elin Knutson
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen 2021 kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus. För att du som student ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Period för kursregistrering: 25 oktober – 7 november

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen Metoder och verktyg för besluts- och riskanalys börjar måndag 8 november 2021. Två veckor innan kursstarten kan du registrera dig på kursen. Se information om registreringen på:

https://hig.se/Ext/Sv/Student/Ny-student/Fem-steg-for-att-komma-igang.html

Kursen ges till stora delar på distans och vi kommer att använda lärplattformen Canvas. Här kan du läsa mer om Canvas:

https://hig.se/Ext/Sv/Biblioteket/Learning-Center/Larplattformen-Canvas.html

Efter att du har registrerat dig på kursen kommer du läggas in på rätt kurs i Canvas. Kursen blir tillgänglig senast när kursen startar, dvs. 2021-11-08.

Datorlaborationer och den muntliga delen av tentamen samt vissa lektioner (som utgörs av en blandning av föreläsning, räkneövning och grupparbete) kommer att genomföras på distans via Zoom. Om Zoom kan du läsa på:

Webbmöten via Zoom - Högskolan i Gävle (hig.se)

Den första kursträffen genomförs måndag 2021-11-08 kl. 09.15 – 12.00. Om pandemisituationen tillåter det så träffas vi fysiskt på campus i sal 2-0024, Engelska parken, annars virtuellt i följande Zoom-mötesrum:

https://hig-se.zoom.us/j/65876930127

Ett tidsschema för de olika schemalagda kursaktiviteterna finns här:

https://cloud.timeedit.net/uu/web/schema/ri1XZ0g76560Y7QQ4YZ8901Y0Qy000Q6q5360Q564f59cZ6.html

Ett schema kompletterat med länkar till mötesrum på Zoom kommer att finnas i Canvas vid kursstart.

Den litteratur som kommer att användas är

Hammond, John S.; Keeney, Ralph L.; Raiffa, Howard (senaste upplagan). Smart Choices: A Practical Guide to Making Better Decisions. Harvard Business Review Press.

Peterson, Martin (senaste upplagan). An Introduction to Decision Theory. Cambridge University Press.

Utöver kursboken kommer kursmaterial publiceras i lärplattformen Canvas. Observera att Petersons bok även är kurslitteratur för kursen Beslutsteori som ges tidigare på terminen.

Varmt välkommen till kursen! Mejla kursansvarig lärare Magnus Hjelmblom (mbm@hig.se) om du har frågor om kursens innehåll och upplägg.

Kommunikationssätt

Kursen använder Canvas som kommunikationsplattform. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Du ser din kurs i Canvas senast dagen efter att du registrerat dig i Ladok.

Information om Canvas hittar du här.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Elin Knutson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-10-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)