Sök

Välkommen till kursen Kvantitativ riskanalys för beslutsfattande 7,5hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 31 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 03-22.

Information om kursen

Kurskod

BEG306

Anmälningskod

28424

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Fredrik Bökman
E-post: Fredrik.Bokman@hig.se
Telefon: +4626648283

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Kursen ges på distans. Du läser kursen i egen takt under terminen, det finns ingen schemalagd undervisning. Det finns inte heller några deadlines eller gruppövningar du behöver anpassa studietakten till. Kursen är i stort självstudier där du arbetar dig igenom ett antal moduler och avslutar med en hemtentamen vid en tidpunkt som passar dig. Det finns två obligatoriska webbsamtal i Zoom med en lärare, ett efter cirka en fjärdedel av kursen och ett i slutet av kursen. Webbsamtalen läggs på dagtid eller kvällstid så att det passar dig.

Kommunikationssätt
Handledning sker via e-post och Zoom.

Övrig information
Kurslitteratur är Risk Analysis: A Quantitative Guide av David Vose (3:e upplagan, 2008). Det är en bra och tjock bok, men den kostar rätt så mycket och vi kommer inte hinna ta upp allting i den. Mycket material från boken finns tillgängligt gratis på sajten ModelAssist och planen är nu (november 2021) att det ska gå att genomföra kursen med hjälp av webbmaterial och utdelat material.

Kursen ges av Akademin för teknik och miljö.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Elin Knutson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)