Välkommen till kursen Ateljerista - pedagogik för förskola och skola (distans), 30 hp!
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.
Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 och 28 augusti.
Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.
Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.
Kurs- och anmälningskod | BPG504 - 13105 |
---|---|
Kursperiod och studietakt | Kursen ges på halvfart vecka 35-22 |
Kursplan | |
Litteraturlista | Tänk på att klicka på 2022-08-29 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT22. |
Schema | |
Kursansvarig lärare | Lena O Magnusson E-post: Lena.O.Magnusson@hig.se Tfn: 026-64 84 46 |
Frågor kring registrering och antagning |
Hej och välkommen till kursen Ateljerista - pedagogik för förskola och skola, 30 hp.
Kursen du har antagits till är en distanskurs på halvfart som har fem examinerade träffar varje termin på plats på högskolan i Gävle. Vi ses då fredagar mellan 13:00 - 18:00 och lördagar mellan 9:00 -15:00. Du behöver delta i undervisning på plats för att examineras på kursen. Kursen innehåller teoretiskt arbete i form av diskussioner, läsande och skrivande samt praktiskt gestaltande arbete. Undervisning på plats på högskolan sker i våra bildsalar 31:219 och 31:221.
Förutom det som händer i undervisningen på högskolan så studerar du självständigt hemma mellan våra träffar. Du kommer under kursens gång att undersöka och utforska estetiska, filosofiska och teoretiska aspekter på ateljépedagogik inom ramen för ämnet bildpedagogik. Du kommer att arbeta i grupp och enskilt, du kommer att använda dig av analoga hantverksmässiga tekniker likväl som digitala medier och metoder. Undervisningen sker i form av litteraturseminarier, föreläsningar, workshops och i praktiskt estetiskt utforskande arbete.
Under höstterminen träffas vi följande helger:
Tillfälle 1, v.35, 2-3 september
Tillfälle 2, v.38, 23-24 september
Tillfälle 3, v.42 21-22 oktober
Tillfälle 4, v.46 18-19 november
Tillfälle 5, v.50 16-17 december
Datum för vårterminens helger meddelas under höstterminens senare del. Vid första tillfället kommer vi att gå igenom höstterminens innehåll och uppgifter. En materialavgift på 250 kronor/termin tas ut, mer information om det vid kursstart.
Här följer länk till kursplan och litteraturlista, tänk på att, klicka på 2022.08.29 i litteraturlistan, för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT22: Litteraturlista
Om du vill börja läsa litteraturen innan kursstart kan du välja någon av böckerna från modul 1 i litteraturlistan.
Kommunikationssätt
Vi använder oss av det webbaserade systemet Canvas för information om kursupplägg, schema, uppgifter och i kommunikation. Där sker även inlämning av kursuppgifter och det är där du får kommentarer och respons från lärare. I Canvas finns flera verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etcetera Det är viktigt att du som student sätter dig in i hur Canvas fungerar. För att kunna genomföra kursen behöver du tillgång till en dator, eller liknande, eftersom du ska kunna kommunicera digitalt och skriva och dela de skriftliga uppgifterna du gör under kursens gång. Det är via Canvas du registrerar dig på kursen, det kan göras två veckor innan kursstart - om du får problem med registrering så meddelar du kursansvarig att du kommer att delta första tillfället och då kan du registreras av kursansvarig på plats. Innan du loggar in på Canvas behöver du skaffa dig ett studentkonto på högskolan, länkar och information till nya studenter finns på högskolans hemsida: Högskolan i Gävle och på: Ny student
Länk till canvasinloggning: Canvas
Det finns flera billiga möjligheter till boende i Gävle bland annat:
Vandrarhem Gamla Gefle STF
Järnvägshotellet:
Hotell Aveny
Pensionat Slottstorget
Hotell Alderholmen
Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna. Vi har alltid många studenter som reser till Gävle och bor över under kurstillfällena.
Som kursansvarig och lärare önskar jag dig varmt välkommen till kursen. Vi ses klockan 13:00 fredagen den 2 september i stora bildsalen som heter 31:219 på högskolan i Gävle.
Vänliga hälsningar, Lena O Magnusson
Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.
Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.
KONTAKT
Högskolan i Gävle
801 76 Gävle
026 - 64 85 00
Följ oss i sociala medier