Sök

Välkommen till kursen Ateljerista - pedagogik för förskola och skola (distans), 30 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BPG504 - 13105

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på halvfart vecka 35-22

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Tänk på att klicka på 2022-08-29 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT22.

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Lena O Magnusson

E-post: Lena.O.Magnusson@hig.se

Tfn: 026-64 84 46

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Hej och välkommen till kursen Ateljerista - pedagogik för förskola och skola, 30 hp.

Kursen du har antagits till är en distanskurs på halvfart som har fem examinerade träffar varje termin på plats på högskolan i Gävle. Vi ses då fredagar mellan 13:00 - 18:00 och lördagar mellan 9:00 -15:00. Du behöver delta i undervisning på plats för att examineras på kursen. Kursen innehåller teoretiskt arbete i form av diskussioner, läsande och skrivande samt praktiskt gestaltande arbete. Undervisning på plats på högskolan sker i våra bildsalar 31:219 och 31:221.

Förutom det som händer i undervisningen på högskolan så studerar du självständigt hemma mellan våra träffar. Du kommer under kursens gång att undersöka och utforska estetiska, filosofiska och teoretiska aspekter på ateljépedagogik inom ramen för ämnet bildpedagogik. Du kommer att arbeta i grupp och enskilt, du kommer att använda dig av analoga hantverksmässiga tekniker likväl som digitala medier och metoder. Undervisningen sker i form av litteraturseminarier, föreläsningar, workshops och i praktiskt estetiskt utforskande arbete.

Under höstterminen träffas vi följande helger:

Tillfälle 1, v.35, 2-3 september

Tillfälle 2, v.38, 23-24 september

Tillfälle 3, v.42 21-22 oktober

Tillfälle 4, v.46 18-19 november

Tillfälle 5, v.50 16-17 december


Datum för vårterminens helger meddelas under höstterminens senare del. Vid första tillfället kommer vi att gå igenom höstterminens innehåll och uppgifter. En materialavgift på 250 kronor/termin tas ut, mer information om det vid kursstart.

Här följer länk till kursplan och litteraturlista, tänk på att, klicka på 2022.08.29 i litteraturlistan, för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT22: Litteraturlista
Om du vill börja läsa litteraturen innan kursstart kan du välja någon av böckerna från modul 1 i litteraturlistan.

Kommunikationssätt
Vi använder oss av det webbaserade systemet Canvas för information om kursupplägg, schema, uppgifter och i kommunikation. Där sker även inlämning av kursuppgifter och det är där du får kommentarer och respons från lärare. I Canvas finns flera verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etcetera Det är viktigt att du som student sätter dig in i hur Canvas fungerar. För att kunna genomföra kursen behöver du tillgång till en dator, eller liknande, eftersom du ska kunna kommunicera digitalt och skriva och dela de skriftliga uppgifterna du gör under kursens gång. Det är via Canvas du registrerar dig på kursen, det kan göras två veckor innan kursstart - om du får problem med registrering så meddelar du kursansvarig att du kommer att delta första tillfället och då kan du registreras av kursansvarig på plats. Innan du loggar in på Canvas behöver du skaffa dig ett studentkonto på högskolan, länkar och information till nya studenter finns på högskolans hemsida: Högskolan i Gävle och på: Ny student 

Länk till canvasinloggning: Canvas


Det finns flera billiga möjligheter till boende i Gävle bland annat:

Vandrarhem Gamla Gefle STF
Järnvägshotellet:
Hotell Aveny
Pensionat Slottstorget
Hotell Alderholmen

Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna. Vi har alltid många studenter som reser till Gävle och bor över under kurstillfällena.

Som kursansvarig och lärare önskar jag dig varmt välkommen till kursen. Vi ses klockan 13:00 fredagen den 2 september i stora bildsalen som heter 31:219 på högskolan i Gävle.

Vänliga hälsningar, Lena O Magnusson

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)