Välkommen till kursen Bildpedagogik 1-30 (distans), 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-22

Information om kursen

Kursnamn

Bildpedagogik 1-30

Kurskod

BPG002

Anmälningskod

 13114

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ingela Fernström

E-post: ingela.fernstrom@hig.se

Tfn: 026-64 82 80

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen 2021 kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus. För att du som student ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Tänk på att klicka på 2021-08-30 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med HT21.

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Varmt välkommen till Bildpedagogik, BPG002, 1 - 30 hp (13114)

Kursen som du har antagits till är en distansutbildning som löper över två terminer med fem träffar per termin. Träffarna äger rum på fredagar kl. 13:00 – 19:00 och lördagar 9:00 – 15:00. Undervisningen i momenten kommer att ges på plats på Högskolan i Gävle då kursen har undantagits från det generella kravet på nätbaserad undervisning. Information om eventuella gruppindelningar kommer att anslås på Canvas.

Kursen, Bildpedagogik 1 - 30 hp, förenar studier i bildpedagogik med studier i och om visuell kultur. Det innebär, i den här kursen, att vi kommer att sammankoppla praktiskt bildarbete och teoretiska studier med fokus på visuell kultur och bild som pedagogiskt verktyg. Undervisningen sker i form av praktiskt arbete, litteraturseminarier och föreläsningar. Kurstillfällena är examinerande, vilket innebär att du behöver närvara och delta aktivt vid träffarna. Mellan kurstillfällena kommer du ha uppgifter att arbeta med hemma vilka också är examinerande.

Höstterminens helger:

3 och 4 september

1 och 2 oktober

29 och 30 oktober

26 och 27 november

7 och 8 januari

På grund av Corona-pandemin kan kursens upplägg komma att förändras med kort varsel.

Vårterminens helger tillkännages under höstterminen.Vid första kurstillfället för höstterminen kommer ni introduceras i kursens innehåll och uppgifter. Vi kommer också att arbeta praktiskt i bildsalarna 31:219 och 31:221.
En materialavgift på 200 kronor/termin tas ut, mer information om det ges vid kursstart.

Mer information om ämnet bildpedagogik hittar du på högskolans hemsida: Bildpedagogik

Välkommen den 3 september klockan 13:00 i sal 31:219 på Högskolan i Gävle.
Vänligen
Ingela Fernström, lärare och kursansvarig


Det finns flera billiga möjligheter till boende i Gävle bland annat:

Hotell Alderholmen
Vandrarhem Gamla Gefle STF
Järnvägshotellet
Hotell Aveny
Pensionat Slottstorget

Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna!

Kommunikationssätt

Vi använder oss av den webbaserade lärplattformen Canvas för information och kommunikation. Inlämning av kursuppgifter sker via Canvas. Här kommer även kommentarer och respons på uppgifter att kommuniceras. Det medför att det åligger dig som student att efter kursstart sätta dig in i lärplattformens funktioner.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)