Sök

Välkommen till kursen Bildpedagogik 31-60 (distans), 30 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-22

Information om kursen

Kursnamn

Bildpedagogik 31-60

Kurskod

BPG305

Anmälningskod

 13117

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Yvonne Lindh

E-post: yvonne.lindh@hig.se

Tfn: 026-64 87 49

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen innehåller arbete med visuell kultur och gestaltning, sett ur ett bildpedagogiskt och kulturellt perspektiv, teoretiskt och praktiskt. Vi kommer att arbeta med digitala och analoga tekniker i bildframställning och i undersökande arbete, enskilt och i grupp. Ni kommer att få en detaljerad genomgång av kursens upplägg när vi ses vid första tillfället. Kursen är en distansutbildning med träffar som genomförs på Högskolan i Gävle, fredagar kl. 13.00-19.00 och lördagar 9.00-15.00. Vi arbetar i bildsal 31:219 om inte annat anslås på lärplattformen Canvas.

Höstterminens helger:

v.36 10-11 september

v.40 8-9 oktober

v.45 12-13 november

v.48 3-4 december

v.2 14-15 januari 2022

På grund av pågående pandemi kan upplägget på kursen komma att ändras med kort varsel. Information kommer å att finnas på hig.se och även läggas ut på Canvas. Vårterminens helger tillkännages under höstterminens senare del.
Vid första tillfället kommer vi att gå igenom höstterminen där kursens innehåll och uppgifter beskrivs. En materialavgift på 200 kronor/termin tas ut, mer information om det vid kursstart.


Det finns flera billiga möjligheter till boende i Gävle bland annat.:

Hotell Alderholmen
Vandrarhem Gamla Gefle STF
Järnvägshotellet
Hotell Aveny
Pensionat Slottstorget

Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna!

Kommunikationssätt

Vi använder oss av det webbaserade systemet Canvas för information och kommunikation. På Canvas finns kursens upplägg, schema med inlämningsuppgifter och annan viktig information om kursen. Där sker även inlämning av kursuppgifter där också kommentarer och respons läggs ut av lärare. I Canvas finns förutom detta flera verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etc. Det är viktigt att du som student sätter dig in i hur Canvas fungerar.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)