Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Bildpedagogik (61–75), 15hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BPG503 13110

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–02 (halvfart )

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Lena O Magnusson
lena.o.magnusson@hig.se

026-64 84 46

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Välkommen till en fortsättningskurs för dig som redan läst bildpedagogik här på högskolan eller någon annanstans. Kursen innehåller gestaltande, undersökande och teoretiska perspektiv bildpedagogik och bildpedagogiska processer. Kursen inkluderar arbete med visuell kulturteori och museet som läranderesurs. I kursen arbetar ni både praktiskt och mer teoretiskt med textinlämningar. Ni examineras därför på plats på högskolan likväl som genom inlämnande av praktiska uppgifter och texter.

Undervisningen sker i form av litteraturseminarier, föreläsningar och praktiskt arbete. Kursen är en distansutbildning med visst antal veckoslutsträffar som genomförs på Högskolan i Gävle, fredagar kl. 13.00-18.00 och lördagar 9.00-15.00. Vi arbetar i bildsalen 31:221 om inte annat anges på Canvas.

Höstterminens helger:
v.36, 8-9 september
v.40, 6-7 oktober
v.45, 10–11 november
v. 49, 8–9 december

Vid första tillfället kommer vi att gå igenom höstterminen där kursens innehåll och uppgifter beskrivs. En materialavgift på 150 kronor för termin tas ut, mer information om det vid kursstart.

Länk till kursplan och litteraturlista, når du via: www.hig.se. Var uppmärksam på att vi har en ny litteraturlista från HT23. Den kommer snart att ligga ute om den inte redan gör det.
Observera då att boken: Doing visual etnogaphy av Sara Pink inte längre finns i tredje upplagan utan har kommit i en ny fjärde upplaga. Välj därför den fjärde upplagan.

Eftersom terminen börjar innan den helgen vi ses vill jag be dig orientera dig i boken: Practices of looking: an introduction to visual culture, av Sturken, M. & Cartwright, L. (2018). Skriv ett kortare underlag kring; 1) Vad du uppfattar att visuell kulturteori har fokus på, 2) Vad som är dess utgångspunkter och centrala teman. Ta fasta på orientering - jag menar inte att du ska kunna det som står, du ska snarare ha gett dig in i boken och påbörjat din läsning och orientering i den.

Skicka texten till lena.o.magnusson@hig.se, den 7:e september.

Vill du veta mer om ämnet bildpedagogiken på högskolan kan du titta på: https://www.hig.se/Ext/Sv/Organisation/Akademier/Akademin-for-utbildning-och-ekonomi/Avdelningar/Avdelningen-for-utbildningsvetenskap/Bildpedagogik.html

Varmt välkommen hit till högskolan i Gävle den 8 september klockan 13:00, vi ses i sal 31:221
Vänliga hälsningar Lena O Magnusson

Kommunikationssätt
Vi använder oss av det webbaserade systemet Canvas för information och kommunikation. På Canvas finns kursens upplägg, schema med inlämningsuppgifter och annan viktig information om kursen. Där sker även inlämning av kursuppgifter där också kommentarer och respons läggs ut av lärare.

I Canvas finns förutom detta flera verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etc. Det är viktigt att du som student sätter dig in i hur Canvas fungerar.

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)