Sök

Välkommen till kursen Bild i skolan 30 hp (campus)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-22.

Information om kursen

Kurskod

BPG301

Anmälningskod

23115

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Ingela Fernström
E-post: Ingela.Fernstrom@hig.se
Telefon: 026-64 82 80

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Hej och varmt välkommen till kursen ”Bild i skolan”!

Kursen ”Bild i skolan” innehåller gestaltande processinriktat och estetiskt arbete i bild där olika tekniker, material samt teoretiska perspektiv relevanta för bildämnet i grundskolan behandlas. Kursen behandlar så väl ämnesspecifik som ämnesintegrerad verksamhet med fokus på estetiska lärprocesser. Under momenten praktiseras, diskuteras och problematiseras bland annat visuell kultur, digitala tekniker och bedömning av bildskapande arbete i grundskolan.

Kursen är indelad i fyra moment; Gestaltande praktiskt bildarbete, Digitala metoder, Visuell kultur och bedömning av bildskapande arbete samt Elevers estetiska lärprocesser – ett bildprojekt. I momenten ingår praktiska och teoretiska uppgifter. Undervisningen på Högskolan kommer att bestå av kortare föreläsningar, seminarier och workshops med olika bilduppgifter. Det praktiska bildarbetet är examinerande vilket innebär att du måste delta aktivt i arbetet på plats på Högskolan. Litteraturseminarium kommer att genomföras via Zoom. Kursen ges både för grundlärare inriktning fritidshem och årskurs 4 - 6. Delar av undervisningen kommer att vara gemensam. Utöver undervisningen på plats tillkommer examinerande inlämningsuppgifter. Schemat för kursen publiceras på Kronox. Kursupplägg och schema kan komma att ändras med kort varsel med anledning av pandemirestriktioner. Mindre förändringar av schemat annonseras via Canvas.

Då vi arbetar mycket praktiskt med olika material och tekniker i momenten tar vi ut en materialavgift på 400 kronor. Mer information om detta anslås på Canvas.

Kursintroduktion äger rum måndagen den 17 januari kl. 9:00 – 11:00 i sal 31:219. Dagen följs sedan av undervisning.

Vänliga hälsningar,
Ingela Fernström, kursansvarig

Kommunikationssätt
Canvas, Zoom
Kontakt med kursansvarig görs lättas via mejl, ingela.fernstrom@hig.se

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)