Sök

Välkommen till kursen Estetiska lärprocesser för grundlärare i förskoleklass och årskurs 1-3 15 hp (campus)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-12.

Information om kursen

Kurskod

BPG502

Anmälningskod

23106

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista 

Tänk på att klicka på 2022-07-17 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med VT22.

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Lena O Magnusson
E-post: Lena.O.Magnusson@hig.se
Telefon: 026-64 84 46

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Hej och välkommen till kursen Estetiska lärprocesser, 15, hp (BPG502, 23106, VT22). Kursen är uppdelad i två moment. Det första momentet är på 12 hp. Det sträcker sig över veckorna 3–10 och innehåller eget praktiskt arbete, läsande, ett kulturbesök, skrivande och planering av undervisning samt lärarledd undervisning (examinerande seminarier) som berör estetisk verksamhet och estetiska lärprocesser i utbildningssammanhang. Det andra momentet sträcker sig över två veckor och är på 3 hp, här arbetar ni i par med en praktisk uppgift och en skrivuppgift med koppling till litteraturen i momentet. Det sista arbetet redovisas vid gruppvisa seminarium i slutet på v. 12.

Den här kursen innehåller inte bara teoretiskt arbete utan också praktiskt arbete vilket kanske skiljer den från tidigare kurser inom programmet. Avsikten med de praktiska seminarierna och efterföljande examinationsuppgifter att ni själva ska prova att vara i estetiska processer och använda estetiska uttrycksformer och metoder i redovisningar. I båda kursmomenten examineras ni på praktiska och teoretiska uppgifter.

Kommunikationssätt
Kommunikation under kursens gång sker via Canvas eller via direkta mejl till kursansvariga och lärare. Schema för seminarier, föreläsningar och diskussioner kommer att läggas ut på Canvas inför kursstart. Ni kommer som ni vet åt Canvas så snart ni har registrerat er. Kursintroduktion ges den 17 januari klockan 10:00 till 12:00 i sal 31:322, då går vi igenom kursinnehåll och kursens uppgifter. Undervisning ges under kursen i huvudsak i sal 31:219, 31:221 eller 31:218 (seminarier kan förekomma via zoom).

Övrig information
Några delar av kurslitteraturen kommer att ligga som pdf på Canvas, ni ser vilken i litteraturlistan.

Studenter betalar en materialavgift för att använda de material vi har i bildsalen i arbete med uppgifter inom kursen, ni betalar 50 kronor för material i kursen och ni får information om betalning från ekonomiavdelningen under kursens gång.

Vänliga hälsningar från kursansvariga Kostas Dahlqvist Prodromou, Konstantinos.Dahlqvist@hig.se och Lena O Magnusson

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)