Sök

Välkommen till kursen Estetiska lärprocesser för grundlärare i förskoleklass och årskurs 1-3 15 hp (distans)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-12.

Information om kursen

Kurskod

BPG502

Anmälningskod

23107

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista 

Tänk på att klicka på 2022-07-17 i litteraturlistan för att se den litteratur som gäller för kursen från och med VT22.

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Lena O Magnusson
E-post: Lena.O.Magnusson@hig.se
Telefon: 026-64 84 46

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Hej och välkommen till kursen Estetiska lärprocesser, 15, hp (BPG502, 23107, VT22)). Kursen är uppdelad i två moment. Det första momentet är på 12 hp. Det sträcker sig över veckorna 3–10 och innehåller praktiskt arbete, läsande, ett kulturbesök, skrivande och planering av undervisning samt lärarledd undervisning (examinerande seminarier) som berör estetisk verksamhet och estetiska lärprocesser i utbildningssammanhang.

De examinerande tillfällena på plats på högskolan för er som läser kursen på distans infaller den 25, 26, 27 och 28 januari 2022, 9:00-16:00 (alla dagar). Ni kommer då att vara indelade i två grupper och den ena gruppen startar i 31:219 och det andra i 31:218, mer information om detta via Canvas. Ni kommer som ni vet åt Canvas när ni registrerar er.

Ni har också 2–3 hel/halvdagar examinerande seminarier via zoom under kursens första moment. Tider för dessa seminarier kommer att komma senare. Det andra momentet sträcker sig över två veckor och är på 3 hp, (v. 11–12). I det momentet arbetar ni med en praktisk uppgift och en skrivuppgift med koppling till litteraturen i momentet. I det andra momentet jobbar ni i par och styr själva över den tid ni träffas.

Den här kursen innehåller inte bara teoretiskt arbete utan också praktiskt arbete vilket kanske skiljer den från tidigare kurser inom programmet. Avsikten med de praktiska examinationsuppgifterna att ni själva ska prova att vara i estetiska processer och använda estetiska uttrycksformer och metoder i redovisningar. I båda kursmomenten examineras ni på praktiska och teoretiska uppgifter.

Kommunikationssätt
Kommunikation under kursens gång sker via Canvas eller via direkta mejl till kursansvariga och lärare. Undervisning sker på plats och via zoom. Schema för seminarier, föreläsningar och diskussioner (som inte sker på plats på högskolan) kommer att läggas ut på Canvas inför kursstart. Kursintroduktion ges den 17 januari klockan 13:00 till cirka 15:00 via zoom, då går vi igenom kursinnehåll och kursens uppgifter. Länk kommer att läggas ut i det schema som kommer att finnas på Canvas.

Övrig information
Några delar av kurslitteraturen kommer att ligga som pdf på kursens Canvassida, ni ser vilken i litteraturlistan.

Studenter betalar vanligtvis en liten materialavgift för att använda de material vi har i bildsalen i arbete med uppgifter inom kursen, vilket inte är aktuellt för er som läser på distans och är på plats så få dagar. Men - ni behöver ha tillgång till en iPad eller mobil som kan fungera för att ta fotografier när ni ska jobba med olika typer av presentationer och med film. Ni kommer då också att behöva ha plats i era mobiltelefoner, iPads eller datorer för att ladda ner appar för arbete med film. Mer information om detta kommer vid kursstart. Om ni inte har tillgång till den här typen av teknik är ni välkomna att komma till högskolan och arbeta på plats med den campuskurs som ges parallellt.

Vänliga hälsningar från kursansvariga Kostas Dahlqvist Prodromou, Konstantinos.Dahlqvist@hig.se
och Lena O Magnusson

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)