Sök

Välkommen till kursen BIG308 Miljö och folkhälsorisker I, 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-39.

Information om kursen

Kursnamn

Miljö och folkhälsorisker I

Kurskod

BIG308

Anmälningskod

18118

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Namn: Nils Ryrholm
E-post: nils.ryrholm@hig.se
Telefon: 026-648507

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti- 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen är vanligen en campuskurs med föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Men på grund av rådande coronaläge ges kursen på distans höstterminen 2021. Detta innebär att det blir endast föreläsningar i zoom och även att grupparbeten och seminarier kommer redovisas via zoom. Seminarier och grupparbeten är obligatoriska moment, men jag råder alla att vara med på föreläsningarna eftersom kursen omfattar ett stort material och studieinsatsen som krävs är större under år två än under år 1. Skaffa även kursböckerna i god tid till kursen, annars är det lätt att komma efter i studierna.

Logga in i Canvas

Kommunikationssätt

Undervisningen kommer främst att ske via zoom, jag kommer även att skicka ut material via e-post. Dessutom kommer jag att öppna en canvassida, men eftersom jag inte är riktigt bekant med canvas alla detaljer kan jag ännu inte redogöra för vad som hamnar vad.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)