Sök

Välkommen till kursen Natur, miljö och utomhuspedagogik 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart Campus under vecka 40-44.

Information om kursen

Kursnamn

Natur, miljö och utomhuspedagogik

Kurskod

BI058A

Anmälningskod

18121

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Name: Magnus Hillman

E-post: magnus.hillman@hig.se

Phone: 026648146

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 20 september – 3 oktober

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

  • Kursens schema
  • Schemat finns tillgängligt senast 4 veckor innan kursstart
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen består i huvudsak av obligatoriska (= examinerande) övningar i utomhusmiljöer, obligatoriska seminarier och inlämningsuppgifter. I höst kommer vi att minimera närvaron på Campus till få tillfällen med Coronaanpassade utomhusövningar.

Kommunikationssätt

Information till kursdeltagare och inlämning av uppgifter sker via Canvas.

Övrig information

Välkommen till kursen Natur, miljö och utomhuspedagogik, 7,5 hp. I kursen behandlas bakgrunden till utomhuspedagogik, utomhusmiljöernas betydelse för barns lärande och utveckling samt ledarskap och friluftsteknik. Målet med kursen är att du ska kunna beskriva och reflektera över barns utveckling i utomhusmiljön, tillägna dig kunskap om praktiska lärprocesser och didaktiska förutsättningar i utomhusmiljön samt kunna planera, genomföra och utvärdera pedagogiskt arbete i utomhusmiljön.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)