Sök

Välkommen till kursen Natur, miljö och utomhuspedagogik 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 19 september och 2 oktober.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BI058A 18119

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart distans under vecka 40-44

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Mikael Lönn
mikael.lonn@hig.se
026-648970

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
NMU distans: Välkomna till kursen som är en integrerad kurs mellan naturvetenskap och idrott/rörelse med fokus på utomhuspedagogik inriktad mot förskolans verksamhet. Kursen har ett antal "innedagar", dvs undervisning på plats i Gävle, där vi kommer att utnyttja högskolans fina närområden, med en rad praktiska övningar utomhus. Därutöver arbetar du själv med uppgifter, både teoretiska och praktiska. Kursen avslutas med en innedag i direkt anslutning till starten på efterföljande kurs. Den avslutande innedagen innehåller ett seminarium och en praktisk examination. Kursens alla övningar och seminarier är examinerande och därmed obligatoriska. Examination sker skriftligt, muntligt och praktiskt.

Kommunikationssätt
Information, studiehandledning, gruppindelning, litteratur mm kommer att finnas på kursens Canvassida. Kursens schema kommer du att hitta i högskolans schemasystem KronoX.

Kursen ges av akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Hanna Brage Hallenberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)