Välkommen till kursen 3D-modellering och animation i Open Source-miljö,
7,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 35-02.

Information om kursen

Kursnamn

3D-modellering och animation i Open Source-miljö  

Kurskod

DV001A

Anmälningskod

18402

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Niklas Folkegård
E-post: niklas.folkegard@acm.org

Kursadministration

Patrik Möllhagen
E-post: studentsupport@hig.se


Registrering på kursen!

För att kunna bli registrerad på kursen ska du göra en obligatorisk uppgift under kursens första vecka/or. Om du inte redovisat kursens första uppgift senast den 20 september mister du din plats på kursen. Läs mer om den obligatoriska uppgiften under rubriken Kursupplägg och kommunikationssätt.

Om du inte tänker påbörja kursen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan din plats erbjudas till någon annan. Du lämnar ditt återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursen ges i nätbaserad form med 25 % studietakt. Kursen innehåller inga fysiska eller obligatoriska träffar. Undervisningen baseras på 10 inlämningsuppgifter samt ett slutprojekt som ska redovisas under kursperioden. Det kan också förekomma frivilliga fördjupningsuppgifter. Instruktioner för inlämningsuppgifterna finns i skriftlig form på kurssajten (https://open3dcourse.se/course/) och som video på youtube (https://www.youtube.com/open3dcourse). Kursupplägg och hjälp finns på kurssajten. Personlig hjälp ges via e-post (niklas.folkegard@acm.org). Uppgifterna läggs ut fortlöpande med rekommenderade inlämningsdatum jämnt fördelade över terminen. Studierna bygger på eget ansvar för lärande, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion. Arbete sker individuellt och arbetet är inte tidsbundet, förutom de rekommenderade inlämningsdatumen som meddelas vid terminsstart.

Kursstart


Kursen startar måndagen den 30:e augusti. Eftersom kursen är helt webbaserad kommer inget formellt ”upprop” att hållas. För att vi ska veta att du avser att gå kursen ska du istället redovisa kursens första uppgift på kurssajten senast den 17 september. Om du av någon anledning inte har möjlighet att göra den första uppgiften innan utsatt datum kontaktar du den kursansvarige via mail: niklas.folkegard@acm.org

På kurssajten finner du utförligare instruktioner.

Kommunikationssätt

Kursen ges på en fristående kurssajt: https://open3dcourse.se/course/
All information du behöver om kursen kommer att finnas på kurssajten. Här finns också möjlighet att diskutera med andra kursdeltagare. För att hålla dig uppdaterad är det viktigt att du regelbundet går in på kurssajten.

Vid frågor och funderingar nås kursansvarig via e-post niklas.folkegard@acm.org

Skapa ett användarkonto på open3dcourse.se
1. Gå till www.open3dcourse.se/course/ och välj ”skapa användarkonto”
2. Ange Efternamn, Förnamn, Användarnamn, Lösenord (som du väljer själv) och din e-postadress.
3. Tryck Bekräfta
4. Registrera dig på kurssajten
5. Tryck Nästa för att registrera dig på kurssajten
6. Klicka på ”Registrera dig på en ny kurs”
7. Klicka på ”Datorgrafik”
8. Kicka på pennan vid kursen ”3D-modellering och animation i open source-miljö, ht 2021”
9. Ange registreringskoden (du får den i ett separat meddelande inför kursstart, kontakta studentsupport@hig.se med uppgifter om kurs och ditt personnummer om du saknar den)
Du kommer nu tillbaka till plattformens startsida där du kan välja kursen i listan ”mina kurser”.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)