Välkommen till uppdragskursen Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gy eller komvux gy nivå 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 05-24.

Kursnamn

Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gy eller komvux gy nivå  

Kurskod

DVU003

Anmälningskod

28429

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Carina Pettersson
E-post: cpn@hig.se
Telefon: 026-64 84 09

Kursadministration

Patrik Möllhagen
studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 20 januari - 26 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista (kurslitteraturen ingår i kursen)

Kursens schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen startar med ett kort uppstartsseminarium fredag den 8 februari kl 14:00-15:00. Det sker online och information om det kommer att finnas i Blackboard. Vid online seminariet får ni en första introduktion till kursen och möjlighet att ställa frågor. Därefter hälsar vi er välkomna till en första träff på Högskolan i Gävle fredag den 22 februari kl 10:00-15:00 i sal 11:520 Kaffe och smörgås finns uppdukat från kl 09:30. Tag med mobiltelefon för mentimeter samt - om du har möjlighet - bärbar dator eller läsplatta. Du kommer att få en introduktion till kursen och dess upplägg. Du kommer att få genomföra en självskattning. Vi bjuder på gemensam lunch i Högskolans restaurang.

Kursen går igenom hur du kan introducera elever till programmering och kursens huvudsakliga programmeringsspråk är Scratch och Python. Kursen avslutas med ett projekt med fokus mot didaktiska frågor och programmering med dina elever – hur kan du genomföra undervisning i programmering i skolan?

Kursen har två till tre träffar på Högskolan i Gävle. Datum för nästa träff bestämmer vi gemensamt när vi träffas den 22 februari.

Observera att kurslitteraturen köps in av Högskolan i Gävle. Den första boken kommer vi att posta hem till er. Övrig litteratur delas ut den 22 februari. Kursdeltagaren får behålla litteraturen om deltagaren är aktiv i kursen, vilket innebär att man lämnar in inlämningsuppgifter och deltar på seminarier.

Det är viktigt att du skapar ett användarkonto vid Högskolan i Gävle och registrerar dig på kursen samt går in i Blackboard före den 8 februari, se punkten Fem steg för att komma igång ovan. Om du får problem med användarkonto eller registrering/Blackboard så kontakta kursadministrationen.

Kommunikationssätt

På kursen används lärplattformen Blackboard. Kursinstansen i Blackboard öppnar måndag vecka 6, den 4 februari. Mellan de fysiska träffarna arbetar du i Blackboard, där du kan ta del av kursens innehåll och kommunicera med lärare och deltagare. Du arbetar med programmeringsuppgifter självständigt eller tillsammans med dina kollegor. Kursens lärare finns tillgängliga i Blackboard som stöd. Material finns i olika former såsom läsanvisningar, skriftliga föreläsningar, filmer, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud

Återbud

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Du lämnar återbud genom att kontakta kursadministrationen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-12-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)