Sök

Välkommen till kursen Hälsoarbete i arbetslivet 7,5hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart IT-Distans under vecka 36-45.

Information om kursen

Kursnamn

Hälsoarbete i arbetslivet 

Kurskod

FHA006

Anmälningskod

14201

Ansvarig akademi

Akademin för Hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Susanna Mixter

E-post: Susanna.Mixter@hig.se

Telefon: +4626648596

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Varmt välkommen till kursen Hälsoarbete i arbetslivet 7,5 hp.

Kursen är en folkhälsovetenskaplig kurs på avancerad nivå. Kursen bedrivs som nätbaserad distanskurs med 50 % studietakt. Studierna bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion.

Föreläsningar i kursen kommer att ges via distansverktyget Zoom. En del av föreläsningarna kan följas live med möjlighet att ställa frågor, men vissa föreläsningar kommer enbart att finnas i inspelad form. Examinationerna i kursen är uppdelade i tre online diskussioner och uppgifter som är kopplade till dessa. Därutöver skall du genomföra en större uppgift i slutet av kursen som även innehåller en avslutande kollegial granskning av varandras uppgift. Kursstart blir det vecka 35 med en kursintroduktion via Zoom.

Kommunikationssätt

Vi har inga träffar på campus utan vi använder lärplattformen Canvas för kommunikation inom kursen. Det inkluderar även inlämning av uppgifter och bedömningar. Där finner Du viktiga dokument, bland annat kursplanen och litteraturlista men framför allt studiehandledningen som ska vägleda Dig genom kursen. Har du inte tidigare använt Canvas är bra att i god tid göra dig bekant med det programmet. Instruktionsfilmer och hjälpsidor om Canvas finns här https://hig.se/Ext/Sv/Biblioteket/Learning-Center/Larplattformen-Canvas.html .

Än en gång, varmt välkommen! /Susanna Mixter


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)