Sök

Välkommen till kursen Strategier och metoder inom folkhälsa och hållbar utveckling, 30hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-02.

Kursnamn

Strategier och metoder inom folkhälsa och hållbar utveckling

Kurskod

FHG502

Anmälningskod

14205

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Agneta Morelli
E-post: agneta.morelli@hig.se
Telefon: 070-7659824


Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Strategier och metoder inom folkhälsa och hållbar utveckling!

Den här kursen på 30 Hp syftar till att fördjupa kunskaper inom folkhälsovetenskap med fokus på det strategiska arbetet för folkhälsa och hållbar utveckling och hur det organiseras i olika verksamheter. En stor del av kursen bygger på fältstudier. Kursen går på hel fart, pågår under 20 veckor och består av föreläsningar, seminarier samt grupp- och enskilda uppgifter. Under vecka 42-46 bedrivs studierna på fältstudieplatsen.

Studierna bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion. Det handlar därför om att planera sina studier väl. För att få ut det mesta möjliga av kursen bör du studera kurslitteraturen grundligt. En rekommendation är att noga titta igenom kursupplägg och material inför kursstarten och att lägga upp en egen studieplan.

Vi lärare finns här som inspiratörer och guider genom era studier. Hör gärna av er till oss vid eventuella frågor under kursens gång. Kom ihåg att registrera och skriva in dig på kursen i studentportalen.hig.se

Välkomna till kursstart!Bästa hälsningar,
Agneta Morelli

Kommunikationssätt

Under kursens gång används utbildningsplattformen Canvas i första hand för kommunikation. Där finns även kursplanen (FHG502) och studiehandledningen med beskrivning av kursens mål, kurslitteratur och schema, m.m.

Undervisningen sker via Zoom på grund av högskolans rekommendationer utifrån rådande Covid-19 situation. Detta kan komma att ändras under kursens gång. I så fall övergår vi till flexibel undervisning, det vill säga både på campus och på distans.

 

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Lena Hjelm Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)