Kursupplägg
Välkomna till kursen Forskningsmetoder inom folkhälsovetenskap II och examensarbete. Det är den avslutande kursen inom programmet Folkhälsostrateg för hållbarutveckling. Kursen är på hel fart under 20 veckor och består av föreläsningar, seminarier samt grupp- och individuella uppgifter både muntligt och skriftligt. I den här kursen skriver du ditt examensarbete som är ett självständigt arbete men du kommer att ha en handledare som stödjer dig i arbetet. Utifrån det rådande läget i samhället med Covid-19 kommer stora delar av undervisningen att ges via det digitala verktyget zoom. Vi förhåller och anpassar oss till rekommendationer från regering och ledning på Högskolan.
Studierna bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion. Som kursansvarig så vill jag därför påtala att det handlar om att planera sina studier väl. På Högskolan i Gävle utgår vi ifrån att den enskilde studenten har förmåga till egen utvecklings- och kompetenshöjning. För att få ut det mesta möjliga av kursen bör du studera kurslitteraturen grundligt. En rekommendation är att noga titta igenom kursupplägg och material inför kursstarten, för att lägga upp en egen studieplan.
Kursintroduktionen är onsdag den 20/1 i kl. 10.00-15.00 i sal 51:325. Om det är möjligt träffas vi på Campus men det kan komma att ändras till zoom. Sker en ändring meddelas det i Canas.
Klockan 10.00-12.00 kommer jag att gå igenom kursupplägget och dess innehåll. Klockan 13.00-15.00 ska vi gå igenom vilka ämnen ni tänkt skriva om i era examensarbeten, du ska presentera ditt område. Utifrån det kan vi sedan fördela handledare. Kom ihåg att registrera och skriva in dig på kursen i Ladok.
Kommunikationssätt
Under kursens gång kommer utbildningsplattformen Canvas att användas för kommunikation. I Canvas finner du viktiga dokument som t.ex. kursplan, material och studiehandledningen som ska vägleda dig genom kursen. Ta därför som vana att regelbundet titta i Canvas. I kursplanen (FHG800) finns beskrivning av kursens mål, innehåll och kurslitteratur.
Vänliga hälsningar
Anna-Karin Enhol Näslund, Kursansvarig
Anna-karin.enhol.naslund@hig.se