Sök

Välkommen till kursen Hälsopolitik och hälsoekonomi 7,5 hp (IT-distans)

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok 3 januari - 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 3-12.

Information om kursen

Kurskod

FHA004

Anmälningskod

24205

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Agneta Morelli
E-post: Agneta.Morelli@hig.se 
Telefon: +4626645070 

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Kursen ges endast på distans som fristående kurs och som en del i Master programmet i Hälsovetenskap med inriktning Folkhälsovetenskap och ges då i samverkan mellan Mittuniversitetet och Högskolan i Gävle. Kursen har en studietakt på 50% och bygger på studenternas aktiva kunskapssökande, kritiska tänkande och egna reflektioner.

Kursen består av tre olika komponenter, hälsopolitik, hälsoekonomi och PM (förslag till hälsopolitiska åtgärder. För att varje student ska kunna få de verktygen som behövs för avslutande PM kommer de första 4 veckor ägnas åt en introduktion av hälsoekonomi följt av en introduktion av hälsopolitik. Se studiehandledningen för mer information.

Studierna bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, reflektioner och analysförmåga.


Kommunikationssätt

Undervisningen är helt nätbaserad och använder Canvas som kommunikationsplattform. Du bör därför skapa ett konto och logga in på Canvas. Där finner du viktiga dokument som t.ex. kursplan, litteraturlista och studiehandledningen, m.m. som vägleder dig genom kursen. I kursens olika diskussionsforum har du möjlighet att ställa frågor och diskutera med andra studenter och lärare. Istället för seminarier på campus sker dessa digitalt. OBS! Du bestämmer själv HUR du vill få dina aviseringar. Det görs du genom att gå in på ditt konto i kursen och klicka på rubriken aviseringar.


Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-12-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)