Sök

Välkommen till kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-39.

Kursnamn

Fastighetsförmedling A

Kurskod

FEG161

Anmälningskod

11104

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Anna Engvers

E-post: anna.engvers@hig.se

Tel: 072-8573419

Kursadministration

Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp syftar till att ge dig som ny student på Fastighetsmäklarprogrammet en introduktion till mäklaryrket, mäklarbranschen och bostadsmarknaden i Sverige.

Du kommer under kursen att träffa flera gästföreläsare från branschen. De är experter inom sina områden och bidrar med sina kunskaper inom området. Närvaro via zoom vid dessa tillfällen rekommenderas starkt.

Kursen examineras genom en skriftlig tentamen vecka 39, genom en individuell inlämningsuppgift, samt genom en PM-uppgift som utförs i grupp. Du blir tidigt i kursen tilldelad vilka gruppkamrater du ska arbeta med. PM-arbetet som utförs i grupp avslutas med ett obligatoriskt seminarium tisdagen den 28 september, tider meddelas senare.

Vid första kurstillfället, måndagen den 30 augusti kl. 9.15, kommer programansvariga Jonas Molin, Mats Lövgren och jag själv (Anna Engvers) att gå igenom vad det innebär att läsa vid Högskolan i Gävle, Fastighetsmäklarprogrammets innehåll och upplägg samt Kursintroduktion för denna kurs. Då presenteras innehåll och upplägg mera i detalj. Den här introduktionsdagen deltar ni i via zoom, https://hig-se.zoom.us/j/68707596639

Med anledning av den pågående pandemin så kommer kursens föreläsningar att anpassas då vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vissa av kursens föreläsningar kommer ni att kunna ta del av live via zoom och andra kommer ni att få tillgång till i inspelat format. Zoom får ni tillgång till via HiG. Jag vill dock understryka att detta ÄR en campusutbildning och att liveföreläsningar via zoom är en tillfällig lösning med anledning av rådande omständigheter. För mer info gällande zoom, se https://hig.se/Ext/Sv/Biblioteket/Learning-Center/Webbmoten-via-Zoom.html

Det är ditt engagemang och din aktiva medverkan som tillsammans med de inblandade lärarnas engagemang och kunskaper bidrar till att skapa den trevliga och lärorika kurs som vi gemensamt ser fram emot. Tillsammans ska vi verka för att branschens attraktivaste mäklarstudenter utbildas här på Högskolan i Gävle.

Kommunikationssätt

I denna kurs sker kommunikationen från mig som kursansvarig genom Högskolans utbildningsplattform Canvas. På Canvas hittar du detaljerad information om kursens upplägg, schema, examinationer mm.
Logga in i Canvas


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Sandra Svahn Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)