Sök

Välkommen till kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok  mellan 15 augusti och 28 augusti..

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

FEG161 11136

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart under vecka 35-39

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Malin Hagberg
Malin.Hagberg@hig.se
+4626645006

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp syftar till att ge dig som ny student på Fastighetsmäklarprogrammet en introduktion till mäklaryrket, mäklarbranschen och bostadsmarknaden i Sverige.

Du kommer under kursen, utöver oss lärare på HiG, att träffa flera gästföreläsare från branschen. De är experter inom sina områden och bidrar med sina kunskaper inom området. Närvaro vid dessa tillfällen rekommenderas starkt.

Kursen examineras genom en skriftlig tentamen fredagen den 30 september, genom en individuell inlämningsuppgift, samt genom ett PM-arbete som utförs i grupp. Du blir tidigt i kursen tilldelad vilka gruppkamrater du ska arbeta med. PM-arbetet som utförs i grupp avslutas med ett obligatoriskt seminarium tisdagen den 27 september, tider meddelas senare.

Vid första kurstillfället, måndagen den 29 augusti kl. 9.15, kommer programansvariga Jonas Molin, Mats Lövgren, Anna Engvers och jag själv (Malin Hagberg) att gå igenom vad det innebär att läsa vid Högskolan i Gävle, Fastighetsmäklarprogrammets innehåll och upplägg samt Kursintroduktion för denna kurs. Då presenteras innehåll och upplägg mera i detalj. Under introduktionsdagen håller vi till i Valhall (hörsalen) här på högskolan.

Kursens föreläsningar kommer att ges på plats i sal på campus. För detaljerad info gällande tider och salar, se kursens schema. Föreläsningarna kommer inte att spelas ut, utan det är "där och då" som gäller.

Det är ditt engagemang och din aktiva medverkan som tillsammans med de inblandade lärarnas engagemang och kunskaper bidrar till att skapa den trevliga och lärorika kurs som vi gemensamt ser fram emot. Tillsammans ska vi verka för att branschens attraktivaste mäklarstudenter utbildas här på Högskolan i Gävle.

Kommunikationssätt

I denna kurs sker kommunikationen från mig som kursansvarig genom Högskolans utbildningsplattform Canvas. På Canvas hittar du detaljerad information om kursens upplägg, schema, examinationer mm.

 

Kursen ges av akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)