Sök

Välkommen till kursen Ledarskap och organisation A, 7,5 hp, internet-distans!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44.

Information om kursen

Kursnamn

 Ledarskap och organisation A

Kurskod

FEG110

Anmälningskod

11133

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Signe Jernberg
E-post: Signe.Jernberg@hig.se
Tel: +4626648579

Kursadministration

Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 Augusti - 29 Augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till Ledarskap och organisation A, en kurs om organisation, organisering och ledarskap. Kursen är också en introduktion till akademiska studier, vetenskapligt tänkande och skrivande. I detta välkomstbrev ges endast kortfattad information om kursen. Mer information om kursupplägg kommer finnas på kursens Canvassida, när den öppnar en vecka innan kursstart är det mycket viktigt att du bekantar dig med innehållet och särskilt att du läser studiehandledningen. I studiehandledningen finns samlad information om kursen och det är alltid den som du först läser om du söker information om kursen.

Vi som jobbar med kursen heter Tomas Källquist, Signe Jernberg, Amelina Söderberg och Pär Vilhelmson. I kursen jobbar vi med löpande examination samt en slutuppgift sista veckan, det är ingen salstenta på kursen. Jämnt arbete 20 timmar i veckan i 10 veckor är det som gäller. Samtliga moment utom föreläsningar ska ses som examinerande, vilket också kräver närvaro. Fördjupningsuppgiften kommer genomföras i grupp, gruppindelning sker i början av kursen. Vi vill också uppmana alla att införskaffa och börja bekanta sig med kurslitteraturen (se litteraturlista).

Vid kursintroduktionen 31/8, klockan 13-16 (via Zoom, eventuella ändringar angående detta meddelas via Canvas), har vi en utförlig genomgång av kursens arbetssätt, mål, examination och kurslitteratur. Vi ser fram emot att träffa er alla då!

/Tomas, Signe, Amelina och Pär

Kommunikationssätt

Seminarier sker via zoom, föreläsningar sker via zoom och/eller HiG play.

Information om och administration av kursen sker via kursens Canvassida. Där kommer du till exempel få tillgång till riktlinjer för inlämningsuppgifter, lämna in inlämningsuppgifter, gruppindelningar och mycket annat.

Om det uppstår frågor under kursens gång så söker du i första hand efter svar på dina frågor på kursens Canvassida. I andra hand skickar du en e-post till signe.jernberg@hig.se. Kom ihåg att dina kurskamrater kan ha svar på många frågor och funderingar, fråga och diskutera gärna med dem.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)