Välkommen till kursen Ledarskap och organisation A, 7,5 hp, internet-distans!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-44.

Information om kursen

Kursnamn

 Ledarskap och organisation A

Kurskod

FEG110

Anmälningskod

11133

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Signe Jernberg
E-post: Signe.Jernberg@hig.se
Tel: +4626648579

Kursadministration

Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen 2021 kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus. För att du som student ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Period för kursregistrering: 16 Augusti - 29 Augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till Ledarskap och organisation A, en kurs om organisation, organisering och ledarskap. Kursen är också en introduktion till akademiska studier, vetenskapligt tänkande och skrivande. I detta välkomstbrev ges endast kortfattad information om kursen. Mer information om kursupplägg kommer finnas på kursens Canvassida, när den öppnar en vecka innan kursstart är det mycket viktigt att du bekantar dig med innehållet och särskilt att du läser studiehandledningen. I studiehandledningen finns samlad information om kursen och det är alltid den som du först läser om du söker information om kursen.

Vi som jobbar med kursen heter Tomas Källquist, Signe Jernberg, Amelina Söderberg och Pär Vilhelmson. I kursen jobbar vi med löpande examination samt en slutuppgift sista veckan, det är ingen salstenta på kursen. Jämnt arbete 20 timmar i veckan i 10 veckor är det som gäller. Samtliga moment utom föreläsningar ska ses som examinerande, vilket också kräver närvaro. Fördjupningsuppgiften kommer genomföras i grupp, gruppindelning sker i början av kursen. Vi vill också uppmana alla att införskaffa och börja bekanta sig med kurslitteraturen (se litteraturlista).

Vid kursintroduktionen 31/8, klockan 13-16 (via Zoom, eventuella ändringar angående detta meddelas via Canvas), har vi en utförlig genomgång av kursens arbetssätt, mål, examination och kurslitteratur. Vi ser fram emot att träffa er alla då!

/Tomas, Signe, Amelina och Pär

Kommunikationssätt

Seminarier sker via zoom, föreläsningar sker via zoom och/eller HiG play.

Information om och administration av kursen sker via kursens Canvassida. Där kommer du till exempel få tillgång till riktlinjer för inlämningsuppgifter, lämna in inlämningsuppgifter, gruppindelningar och mycket annat.

Om det uppstår frågor under kursens gång så söker du i första hand efter svar på dina frågor på kursens Canvassida. I andra hand skickar du en e-post till signe.jernberg@hig.se. Kom ihåg att dina kurskamrater kan ha svar på många frågor och funderingar, fråga och diskutera gärna med dem.

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)