Sök

Välkommen till kursen Metodkurs företagsekonomi C, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 35-02.

Kursnamn

Metodkurs företagsekonomi C

Kurskod

FEG301

Anmälningskod

11123

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Svante Brunåker
E-post: Svante.Brunaker@hig.se
Tel: +46 26-648883

Kursadministration

Namn: Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till Metodkurs företagsekonomi C, 7,5 hp, ht 2021

Upplägg
Kursen består av fyra examinerande moment (arbetsuppgifter): PM problematisering, Hemtentamen, Dugga och PM metodgranskning. Av dessa är seminariet PM metodgranskning examinerande moment med krav på närvaro via Zoom.

Kommunikationssätt
Under rådande förhållanden vad gäller Covid-19 kommer kursen endast att ges på distans hösten 2021 (undantag kan komma att gälla för vissa workshops som sker i sal på campus). Du som är antagen till distanskursen påverkas inte av detta beslut utan genomför kursen som planerat. För dig som är antagen till campuskursen innebär det att inga campusförlagda utbildningstillfällen kommer att genomföras. I stället välkomnas du som campusstudent att genomföra kursen via distans med de andra distansstudenterna.

Vi kommer att använda Zoom på föreläsningar och seminarier och Canvas som lärplattform. Det är nödvändigt att du har tillgång till dator med kamera och hörlurar för att kunna delta. Föreläsningarna kommer att spelas in och finnas tillgängliga på HiG-play. Schema, studiehandledning, kursplan med mera hittar du på kurskortet i Canvas.

Några av föreläsningarna kommer att finnas på Canvas att ta del av före de schemalagda träffarna. Då tittar du på föreläsningen och förbereder svar på eventuella frågor från föreläsaren. Därefter sker den schemalagda lektionen via Zoom som blir en diskussion kring de frågor du har och lärarens frågor. Andra föreläsningar spelas in i realtid och du kan se dem i efterhand via HiG-play.

Kursstart är den 31 augusti kl 13-15 och sker via Zoom, du ska vara inloggad senast fem minuter före kursstart. Ditt namn (Förnamn Efternamn) ska synas i bild. Länk till mötet hittar du på kursens Canvas kort under Anslag.

Välkommen till kursen!
Svante Brunåker, kursansvarig


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Sandra Svahn Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)