Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen CAD och ritteknik för samhällsbyggnad, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SBG031 18600

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 halvfart

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Torsten Jonsson
torsten.jonsson@hig.se
026–64 86 35

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen är till stor del praktiskt inriktad med arbete i ett digitalt CAD-verktyg, för närvarande AutoCAD. I kursen varvas förberedande egenstudier genom videolektioner i Linkedin Learning med övningar i datorsal på Campus. Det framgår av information på Canvas vilka lektioner som du skall arbeta igenom inför respektive övning.
I samband med kursstart kommer du att erhålla en inloggning till Linkedin Learning via Högskolan i Gävle, vilket ger dig fri tillgång till hela dess kursutbud. Läraren informerar dig om hur detta går till.

Som student kan du ladda hem och installera AutoCAD på egen dator från Autodesk Education: https://www.autodesk.com/education/students
Installera den senaste tillgängliga versionen.
AutoCAD finns i övrigt tillgängligt på Högskolans datorer i datorsalar.

Högskolan i Gävle använder lärplattformen Canvas för kursinformation och inlämningar med mera. Mycket av kommunikationen mellan lärare och studenter sker den vägen mellan övningstillfällena. Alla övningar och material som hör till respektive övning, finns tillgängligt där.
Kompletterande kontakter kan också ske via Zoom.

Kursen ges av Akademin för teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-05-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)