Sök

Välkommen till kursen CAD och ritteknik för samhällsbyggnad, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 augusti och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SBG031 18601

Kursperiod och studietakt

Vecka 35-44 halvfart

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Torsten Jonsson
E-post: torsten.jonsson@hig.se

Tel: 026- 64 86 35

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen är till stor del praktiskt inriktad med arbete i ett digitalt CAD-verktyg, för närvarande AutoCAD. I kursen varvas förberedande egenstudier genom videolektioner i Linkedin Learning med övningar i datorsal på Campus. Det framgår av information på Canvas vilka lektioner som du skall arbeta igenom inför respektive övning.
I samband med kursstart kommer du att erhålla en inloggning till Linkedin Learning via Högskolan i Gävle, vilket ger dig fri tillgång till hela dess kursutbud. Läraren informerar dig om hur detta går till.
Som student kan du ladda hem och installera AutoCAD på egen dator från Autodesk Education: https://www.autodesk.com/education/students
Installera den senaste tillgängliga versionen.
AutoCAD finns i övrigt tillgängligt på Högskolans datorer i datorsalar.

Högskolan i Gävle använder lärplattformen Canvas för kursinformation och inlämningar med mera. Mycket av kommunikationen mellan lärare och studenter sker den vägen mellan övningstillfällena. Alla övningar och material som hör till respektive övning, finns tillgängligt där.

Kursen ges av akademin för teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)