Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Introduktion till högre studier, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SBG011 17324

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 halvfart

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Simon Skytt Dempwolf
simon.skytt.dempwolf@hig.se
026-64 85 81

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen innehåller både obligatoriska moment och icke obligatoriska moment, det är dock fortfarande starkt rekommenderat att delta på de icke obligatoriska momenten. Inspelat material kan förekomma.

Under kursens gång kommer du att få känna på hur det är att studera på högskolenivå, du kommer att få lära dig mer om det akademiska systemet och ämnesområdet lantmäteriteknik, samt arbeta med projekt i grupp. Kursen ska ge en förståelse för viktiga moment inom högskolestudier som t.ex. informationssökning, akademiskt skrivande och referenshantering. Se kursplanen för mer information.

Kan du av särskild anledning inte vara med på schemalagd tid, så kontakta kursansvarig. Notera att schema för kurser normalt finns tillgängligt fyra veckor innan respektive kursstart, så fram till dess kan ändringar förekomma.

Har du frågor om kursen kan du kontakta kursansvarig via telefon eller e-post.

Välkommen!

För att få tillgång till kursen i lärplattformen så måste du först registrera dig i Ladok. När du har registrerat dig på din kurs i Ladok så skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas.

Logga in i Canvas

Kursen ges av Akademin för teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-05-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)