Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Anatomi och fysiologi med inriktning mot träning, 15hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

IDG018 14108

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–02 (halvfart )

Kursplan och litteraturlista

Kursplan

Litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Per-Erik Ervasti
pei@hig.se
076-194 19 69

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Kursen går helt på distans med 50 % studietakt över hela terminen.Undervisningen består av föreläsningar och seminarier. Föreläsningar och instruktioner till uppgifter läggs ut på vår utbildningsplattform Canvas. Du kan sedan ta del av materialet när du själv vill under hela kursen. De flesta föreläsningar i kursen kommer att publiceras på måndagar. Seminarierna ligger oftast på måndagar eller tisdagar.
Examination av kursens första del, anatomi och fysiologi, sker genom en salstenta som genomförs i skrivsal på Högskolan i Gävle eller på ett lärcentrum. Andra delen i kursen, som handlar om träningslära, examineras med en salstenta samt med uppgifter som redovisas skriftligt och muntligt. Delar i dessa uppgifter genomförs praktiskt på egen hand.

Kursens karaktär och upplägg gör att kurslitteraturen är väldigt viktig. De böcker som används är:
• Behnke, R.S. & Glad A. Anatomi för idrotten. Stockholm: SISU Idrottsböcker. sidor: 256
• Hallén, J. & Ronglan, L.T. Träningslära för idrotterna. Stockholm: SISU Idrottsböcker. sidor: 368
• Sand, O., Sjaastad Ö., Haug E., & Bjålie J. Människokroppen, fysiologi och anatomi. Stockholm: Liber. sidor: 544 Valda delar
• Thomee, R m.fl. Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering. Stockholm: SISU Idrottsböcker.
• Wilmore, J., Costill, D. & Kenney, L. Physiology of Sport and Exercise. Champaigne, IL: Human Kinetics.

Kommunikationssätt
Alla föreläsningar spelas in och publiceras på utbildningsplattformen Canvas. Seminarier genomförs via webverktyget Zoom.

Övrig information
Kursen startar med introduktion och presentationsrunda med möjlighet att ställa frågor om kursen måndag den 28 augusti klockan 10-11. Detta tillfälle genomförs via Zoom, och en länk till zoom-rummet hittar du i schemat för kursen. En inspelad presentation av kursens upplägg och ämnesområden kommer även att finnas tillgänglig i Canvas från tisdag den 29/8 klockan 15. Bekanta dig gärna med Canvas, Zoom och kursens upplägg inför den första träffen!
Kursen pågår till och med fredag den 14 januari 2024.

Välkommen till kursen!

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-08-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)