Sök

Välkommen till kursen Idrottssociologi och idrottspedagogik 15hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-44.

Kursnamn

Idrottssociologi och idrottspedagogik

Kurskod

IDG313

Anmälningskod

14107 (Campus, 14110 (Distans)

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Lena Svennberg
E-post: lena.svennberg@hig.se
Telefon: 026-648417

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen kommer huvudsakligen att ges på distans. Undantag är to-fr v 36 då vi har obligatoriska innedagar på campus om restriktionerna tillåter. Kursen är upplagd med föreläsningar, seminarier och handledning av ett vetenskapligt arbete. Examinationsformerna är hemtenta, examinerande seminarium, skriftlig och muntlig presentation av ett vetenskapligt arbete och opponering på någon annans arbete. Vi har ett flexibelt arbetssätt där vi växlar mellan föreläsningar i realtid på zoom och inspelade på canvas.

Logga in i Canvas

Kommunikationssätt

Zoom och canvas

Övrig information

Redan andra veckan är det ett examinerande seminarium. Försäkra dig om att du har litteraturen till den examinationen redan när kursen börjar, då det har varit längre leveranstider under pandemin. Till examinationen behöver du:
Hvenmark, J (2012). Är idrott nyttigt? En antologi om idrott och samhällsnytta
Jönsson, K. (2007). Idrottsfilosofiska introduktioner…

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Lena Hjelm Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)