Sök

Välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15hp Distans!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart distans under vecka 35-44.

Information om kursen

Kursnamn

Idrottsvetenskap

Kurskod

IDG022

Anmälningskod

14105

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Maria Westin
E-post: maria.westin@hig.se
Telefon: 072-856 02 73

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti- 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Varmt välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15 hp som startar med en kursintroduktion måndag den 30/8 kl.10.00-12.00 i sal 33:302 på Högskolan i Gävle. Vid kursintroduktionen kommer vi att gå igenom kursens upplägg och innehåll samt ha en kortare presentation av lärare och studenter.

Vi startar kursen och programmet med en "innevecka" i Gävle. Där kommer du lära känna dina studiekamrater, lärare och få mer information om hur det är att studera på Högskolan i Gävle. Inneveckan kräver obligatoriskt deltagande. Om du skulle få förhinder att delta måste du meddela kursansvarig via e-post snarast. Ersättningsuppgifter delas ut efter inneveckans genomförande.
För inneveckan behöver du ta med följande:
- Kläder för inomhusaktivitet i gympasal
- Oömma kläder för utomhusaktivitet. Kläder efter väder.
- Munskydd om du önskar bära det. I skrivande stund är Högskolan i Gävles rekommendationer att använda munskydd inomhus. Detta kan givetvis komma att ändras till kursstart. Håll utkik på hemsidan för uppdaterad information.

Kursen Idrottsvetenskap 15 hp är den första kursen i det idrottsvetenskapliga programmet och håller på till och med vecka 44. Schemat för kursen finns som länk på kursens Canvassida. Vi kommer att gå igenom schemat i samband med kursintroduktionen.

I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Vi erbjuder ett pedagogiskt upplägg som kallas FL - Flexibelt Lärande. Mer information om det kommer vid kursintroduktionen. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare och bollplank under studietiden.

Studiehandledning med kursplan, litteraturlista och schemat för kursen finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under slutet av vecka 33. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen.

Kommunikationssätt

Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. I samband med första kursträffen den 30/8 ges en genomgång av Canvas.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)