Sök

Välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15hp Distans!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

IDG022 14105

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart distans under vecka 35-44

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Maria Westin
maria.westin@hig.se
072-856 02 73

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Varmt välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15 hp som startar med en kursintroduktion måndag den 29/8 kl.10.00-12.00 i sal 51:325 på Högskolan i Gävle. Vid kursintroduktionen kommer vi att gå igenom kursens upplägg och innehåll samt ha en kortare presentation av lärare och studenter.

Vi startar kursen och programmet med "innedagar" i Gävle. Där kommer du lära känna dina studiekamrater, lärare och få mer information om hur det är att studera på Högskolan i Gävle. Innedagarna kräver obligatoriskt deltagande. Om du skulle få förhinder att delta måste du meddela kursansvarig via e-post snarast. Ersättningsuppgifter delas ut efter innedagarnas genomförande.

För innedagarna behöver du ta med följande:
- Kläder för inomhusaktivitet i gympasal
- Oömma kläder för utomhusaktivitet. Kläder efter väder.


Kursen Idrottsvetenskap 15 hp är den första kursen i det idrottsvetenskapliga programmet och håller på till och med vecka 44. Schemat för kursen finns som länk på kursens Canvassida. Vi kommer att gå igenom schemat i samband med kursintroduktionen.

I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Vi erbjuder ett pedagogiskt upplägg som kallas FL - Flexibelt Lärande. Mer information om det kommer vid kursintroduktionen. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare och bollplank under studietiden.

Studiehandledning med kursplan, litteraturlista och schemat för kursen finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under slutet av vecka 33. När du har registrerat dig på din kurs i Ladok så skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i Canvas, då du kan logga in och se din kurs. En förutsättning för att du ska kunna se din kurs i Canvas är att läraren öppnat den för deltagare. Detta sker i vissa fall först vid kursstart.

Kommunikationssätt
Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. I samband med första kursträffen den 29/8 ges en genomgång av Canvas.

Kursen ges av akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)