Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15hp Distans!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 14–27 augusti.

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

IDG022 14109

Kursperiod och studietakt

Vecka 35–44 (helfart )

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Maria Westin
maria.westin@hig.se
072-856 02 73

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
Varmt välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15 hp som startar med en kursintroduktion måndag den 28 augusti kl.10.00-12.00 i sal 51:223 på Högskolan i Gävle.

Vid kursintroduktionen kommer vi att gå igenom kursens upplägg och innehåll samt ha en kortare presentation av lärare och studenter.

Vi startar kursen och programmet med "innedagar" i Gävle. Där kommer du lära känna dina studiekamrater, lärare och få mer information om hur det är att studera på Högskolan i Gävle. Innedagarna kräver obligatoriskt deltagande. Om du skulle få förhinder att delta måste du meddela kursansvarig via mejl snarast. Ersättningsuppgifter delas ut efter innedagarnas genomförande.

För innedagarna behöver du ta med följande:
- Kläder för inomhusaktivitet i gympasal
- Oömma kläder för utomhusaktivitet. Kläder efter väder.

Kursen Idrottsvetenskap 15 hp är den första kursen i det Idrottsvetenskapliga programmet och håller på till och med vecka 44. Schemat för kursen finns som länk på kursens Canvassida. Vi kommer att gå igenom schemat i samband med kursintroduktionen. Tänk på att schemat kan uppdateras ända till kursstart.

I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Vi erbjuder ett pedagogiskt upplägg som kallas FL - Flexibelt Lärande. Mer information om det kommer vid kursintroduktionen. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare och bollplank under studietiden.

Studiehandledning med kursplan, litteraturlista och schemat för kursen finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under slutet av vecka 33. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen.

Kommunikationssätt
Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. I samband med första kursträffen den 29 augusti ges en genomgång av Canvas.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Frida Wikegård Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-06-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)