Välkommen till kursen Personlig tränare, 60 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart Distans under vecka 35-22.

Kursnamn

Personlig tränare

Kurskod

IDG322

Anmälningskod

14115

Ansvarig akademi

Akademin för Hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Maria Westin
E-post: Maria.Westin@hig.se
Telefon: 026-648849

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen 2021 kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus. För att du som student ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Period för kursregistrering: 16augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Personlig tränare.
Kursen omfattar 60 högskolepoäng och läses med studietakt helfart, distans med fysiska träffar vid lärosätet. Kursen startar vecka 35, 2021 och pågår till vecka 22, 2022.


Kursen består av flera delmoment. Under höstterminen ingår följande moment:
- Coaching 7,5 hp, (genomförs vecka 35-44, halvfart)
- Kost och prestation 7,5 hp, (genomförs vecka 45-2, halvfart)
- Anatomi och fysiologi 7,5 hp+ Arbetsfysiologi 7,5 hp (genomförs vecka 35-2, halvfart)
Vårterminen 2022 består av följande moment:
- Träningslära 9 hp
- Coachande ledarskap 7,5 hp
- Testmetoder inom fysisk aktivitet och hälsa 3 hp
- Kost och fysisk aktivitet 3 hp
- Fältstudier 7,5 hp


Datum och tider för de obligatoriska träffarna vid Högskolan i Gävle är:
- Måndag den 6/9 kl. 10.00 - Onsdag den 8/9 kl. 16.00
- Måndag den 8/11 kl. 09.00 - Onsdag den 10/11 kl. 16.00
- Måndag den 24/1 kl. 10.00 - Onsdag den 26/1 kl. 16.00
- Måndag den 21/2 kl. 10.00- Onsdag den 23/2 kl. 16.00
- Måndag den 28/3 kl. 10.00- Onsdag den 30/3 kl. 16.00
- Måndag den 23/5 kl. 10.00 – Onsdag den 25/5 kl. 16.00


Till den första obligatoriska träffen i Gävle har vi med anledning av pågående pandemi och krav på social distansering har vi dispens för undervisning på campus. Vi har bokat en stor undervisningssal på Högskolan i Gävle. (33:203) Se schemat för mer information.


Missat obligatoriskt tillfälle tas igen vid nästa kursomgång 2022/2023.
Utöver schemalagda träffar i Gävle förekommer regelbundet obligatoriska träffar och examinationer via videokonferensverktyget Zoom. Se schemat i Kronox för länkar och tider.
I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare i processen. En stor del av studierna/uppgifterna sker på studentens hemort.
Studiehandledning med kursplan och litteraturlista finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under vecka 34. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen. Under vecka 35 ska ni bekanta er med Canvas och ta del av informationen som finns där. Den veckan (v. 35) börjar även momentet Anatomi och fysiologi med momentintroduktion, föreläsning samt egen läsning av litteratur. Kursintroduktionen sker måndag vecka 36.

Till vecka 35 rekommenderar vi att du skaffar kursböckerna Människokroppen – fysiologi och anatomi samt Physiology of Sport and Exercise.

Kommunikationssätt

 Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. Föreläsningar, seminarier och en del examinationer sker via videokonferensverktyget Zoom. I samband med första kursträffen den 6/9 ges en genomgång av Canvas och Zoom.

 


Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lena Hjelm Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)