Sök

Välkommen till kursen Personlig tränare, 60 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart Distans under vecka 35-22.

Kursnamn

Personlig tränare

Kurskod

IDG322

Anmälningskod

14115

Ansvarig akademi

Akademin för Hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Maria Westin
E-post: Maria.Westin@hig.se
Telefon: 026-648849

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16augusti – 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Personlig tränare.
Kursen omfattar 60 högskolepoäng och läses med studietakt helfart, distans med fysiska träffar vid lärosätet. Kursen startar vecka 35, 2021 och pågår till vecka 22, 2022.


Kursen består av flera delmoment. Under höstterminen ingår följande moment:
- Coaching 7,5 hp, (genomförs vecka 35-44, halvfart)
- Kost och prestation 7,5 hp, (genomförs vecka 45-2, halvfart)
- Anatomi och fysiologi 7,5 hp+ Arbetsfysiologi 7,5 hp (genomförs vecka 35-2, halvfart)
Vårterminen 2022 består av följande moment:
- Träningslära 9 hp
- Coachande ledarskap 7,5 hp
- Testmetoder inom fysisk aktivitet och hälsa 3 hp
- Kost och fysisk aktivitet 3 hp
- Fältstudier 7,5 hp


Datum och tider för de obligatoriska träffarna vid Högskolan i Gävle är:
- Måndag den 6/9 kl. 10.00 - Onsdag den 8/9 kl. 16.00
- Måndag den 8/11 kl. 09.00 - Onsdag den 10/11 kl. 16.00
- Måndag den 24/1 kl. 10.00 - Onsdag den 26/1 kl. 16.00
- Måndag den 21/2 kl. 10.00- Onsdag den 23/2 kl. 16.00
- Måndag den 28/3 kl. 10.00- Onsdag den 30/3 kl. 16.00
- Måndag den 23/5 kl. 10.00 – Onsdag den 25/5 kl. 16.00


Till den första obligatoriska träffen i Gävle har vi med anledning av pågående pandemi och krav på social distansering har vi dispens för undervisning på campus. Vi har bokat en stor undervisningssal på Högskolan i Gävle. (33:203) Se schemat för mer information.


Missat obligatoriskt tillfälle tas igen vid nästa kursomgång 2022/2023.
Utöver schemalagda träffar i Gävle förekommer regelbundet obligatoriska träffar och examinationer via videokonferensverktyget Zoom. Se schemat i Kronox för länkar och tider.
I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare i processen. En stor del av studierna/uppgifterna sker på studentens hemort.
Studiehandledning med kursplan och litteraturlista finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under vecka 34. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen. Under vecka 35 ska ni bekanta er med Canvas och ta del av informationen som finns där. Den veckan (v. 35) börjar även momentet Anatomi och fysiologi med momentintroduktion, föreläsning samt egen läsning av litteratur. Kursintroduktionen sker måndag vecka 36.

Till vecka 35 rekommenderar vi att du skaffar kursböckerna Människokroppen – fysiologi och anatomi samt Physiology of Sport and Exercise.

Kommunikationssätt

 Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. Föreläsningar, seminarier och en del examinationer sker via videokonferensverktyget Zoom. I samband med första kursträffen den 6/9 ges en genomgång av Canvas och Zoom.

 


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Lena Hjelm Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)