Sök

Välkommen till kursen, Anatomi, fysiologi och träningslära 15 hp Campus!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 24 oktober och 6 november.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

IDG023 14107

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart under vecka 45-02

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Malin Johansson
Malin.Johansson@hig.se
+4626645093

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen startar måndag den 7 november och avslutas fredag den 15 januari, 2023. Måndag den 19/12 och tisdag den 20/12 är så kallade innedagar då det är obligatoriskt att delta på plats på Högskolan i Gävle. I övrigt är det inga fler träffar i Gävle utan kursen kan följas på distans. Studietakten är 100 %. Detta innebär att studierna beräknas ta cirka 40 timmar/vecka.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och praktiska inslag. Föreläsningar ges antingen live via kommunikationsverktyget Zoom eller så publiceras de i inspelad form på utbildningsplattformen Canvas. Inspelade föreläsningar kommer att finnas tillgängliga hela terminen från att de publicerats. Det innebär att du själv kan välja när du tar del av de inspelade föreläsningarna. Seminarier kommer att hållas live via Zoom, och många av dessa är obligatoriska. Seminarierna kommer att genomföras på vardagar, oftast klockan 10-12 eller 13-15.

De praktiska inslagen kommer att innebära fysisk aktivitet och träning som du genomför under innedagarna och/eller på egen hand utifrån instruktioner. Dessa inslag examineras genom skriftlig, muntlig eller inspelad inlämning.

Examination av kursens första del, anatomi och fysiologi, sker genom en salstenta. Andra delen i kursen, som handlar om träningslära, examineras med uppgifter samt en salstenta.
Studiehandledning, kursplan, litteraturlista och schema för kursen kommer att finnas på kursens Canvas-sida senast 3 veckor före kursstart.

Kommunikationssätt
Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. Seminarier och muntliga redovisningar genomförs live via Zoom.

Kursen ges av akademi för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Hanna Brage Hallenberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-06-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)