Sök

Välkommen till kursen, Anatomi, fysiologi och träningslära 15 hp Campus!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 45-02.

Kursnamn

Anatomi, fysiologi och träningslära

Kurskod

IDG023

Anmälningskod

14106

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Per-Erik Ervasti

E-post: pei@hig.se

Tel: 0761941969

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 25 oktober – 7 november

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen startar måndag den 8 november och avslutas fredag den 14 januari. Den går med 100 % studietakt, vilket innebär att studierna beräknas ta cirka 40 timmar/vecka. Vi erbjuder ett pedagogiskt upplägg som kallas Flexibelt Lärande.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och praktiska övningar. Det är planerat att föreläsningar ska ges på plats på högskolan (på campus) men även läggas ut digitalt i inspelad form. Seminarier kommer att hållas på campus men också via kommunikationsverktyget Zoom, och du väljer själv på vilket sätt du deltar. För att få möjlighet till praktiska övningar tillsammans kommer vi att ha två obligatoriska ”innedagar” på högskolan. De dagarna är fredag den 10 december och fredag den 17 december.

Examination av kursens första del, anatomi och fysiologi, sker genom en salstenta. Andra delen i kursen, som handlar om träningslära, examineras med uppgifter (som redovisas skriftligt och muntligt) samt en hemtenta.

Studiehandledning, kursplan, litteraturlista och schema för kursen kommer att finnas på kursens Canvas-sida senast 3 veckor före kursstart.

Kommunikationssätt

Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Lena Hjelm Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)