Sök

Välkommen till kursen Idrott och hälsa för grundlärare 30hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 3 januari och 16 januari

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 03-22.

Information om kursen

Kurskod

IDG028

Anmälningskod

24103

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Anna-Karin Enhol Näslund
E-post: Anna-Karin.Enhol.Naslund@hig.se
Telefon: +4626648104

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Kursens upplägg

Välkommen till kursen Idrott och hälsa för grundlärare 30 hp
Vi som arbetar i kursen tycker det ska bli spännande att få lära känna er studenter! Denna kurs kommer att ge kunskaper som du behöver för att undervisa i idrott och hälsa upp till årskurs 6.

Kursen är på hel fart under 20 veckor och består av föreläsningar, praktiska övningar, seminarier samt grupp- och individuella uppgifter både muntligt och skriftligt. Kursen är en Campus kurs.
Som kursansvarig så vill jag påtala att det handlar om att planera sina studier väl. Studierna bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion. På Högskolan i Gävle utgår vi ifrån att den enskilde studenten har förmåga till egen utvecklings- och kompetenshöjning. För att få ut det mesta möjliga av kursen bör du studera kurslitteraturen grundligt. Gällande kurslitteraturen vill jag säga att vi kommer att gå igenom litteraturlistan vid kursintroduktionen.

Titta noga igenom kursupplägg och material inför kursstarten, för att lägga upp en egen studieplan. Genom att kursen har många moment med praktiska inslag där du som student ska utföra olika övningar är det viktigt att närvara i undervisningen. Ytterligare information kring det ges vid kursintroduktionen.


Kommunikation

Under kursens gång kommer utbildningsplattformen Canvas att användas för kommunikation. I Canvas finner du viktiga dokument som t.ex. kursplan, litteraturlista och studiehandledningen som ska vägleda dig genom kursen. Ta därför som vana att regelbundet titta i Canvas. I kursplanen (IDG028) finns beskrivning av kursens mål och innehåll.

Övrig information
Vi lärare finns till för er studenter som inspiratörer och guidar er genom studierna. Hör gärna av er till oss vid eventuella frågor under kursens gång. Kom ihåg att registrera och skriva in dig på kursen i studentportalen.hig.se
Välkomna till kursstart måndag den 17/1 kl. 9.15–12.00 i sal 51:217 då kommer vi att berätta mer om kursen.

Vänliga hälsningar
Anna-Karin Enhol Näslund, kursansvarig
Anna-karin.enhol.naslund@hig.se
Lena Svennberg, examinatorKursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-01-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)