Sök

Välkommen till kursen Tillämpad träningslära, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 14 mars och 27 mars

Om du inte registrerar dig på kursen under registreringsperioden riskerar du att förlora din plats.

Kursinformation

Kursen ges på helfart 13-22

Information om kursen

Kurskod

IDG318

Anmälningskod

24108 (campus) 24104 (distans)

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Namn: Per-Erik Ervasti
E-post: Per-Erik.Ervasti@hig.se
Telefon 076-1941969 

Frågor kring registrering och antagning

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursens upplägg

Tillämpad träningslära är en obligatorisk kurs i det idrottsvetenskapliga programmet. För att vara behörig måste du vara godkänd i höstterminens kurs Anatomi, fysiologi och träningslära, 15 hp.

Kursen startar den 28 mars och slutar den 3 juni. Studietakten är 100%.

Kursen består av tre delar: testmetoder, träningslära och fältstudier. Examinationer sker genom praktiska, skriftliga och muntliga uppgifter samt två tentor. Tentamen i testmetoder är en webbtentamen som genomförs i Canvas. Tentamen i träningslära är en salstentamen.
Undervisningen genomförs i form av flexibelt lärande med liknande form som under höstterminen. Detta innebär att undervisningen erbjuds både på campus och via distans, där ni studenter själva väljer vilken undervisningsform ni vill delta i. Vid två tillfällen (tre dagar/tillfälle) kommer vi dock att ha obligatoriska ”innedagar” på Högskolan i Gävle med framförallt praktiska inslag.

Datum för de obligatoriska innedagarna:
• onsdag den 30 mars till och med fredag den 1 april
• onsdag den 27 april till och med fredag den 29 april

Till kursstart rekommenderas du att skaffa kursboken Tester och mätmetoder för idrott och hälsa av Bellardini, Henriksson och Tonkonogi.


Kommunikationssätt


Information kommer att börja publiceras fortlöpande på kursens canvassida cirka 3 veckor innan kursstart. Se till att gå in i kursens canvassida redan då för att hålla dig uppdaterad om kursen!

Vid föreläsningar och seminarier kommer Zoom att användas för studenter som väljer att delta på distans.

Kursen ges av Akademin för hälsa och arbetsliv.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-01-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)