Välkommen till kursen Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 36-45.

Kursnamn

Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete 15 hp

Kurskod

JUG003

Anmälningskod

11310 Söderhamn,

11311 Bollnäs

11312 Norrtälje

11313 Gävle

11314 Hudiksvall

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Candice Ståhl, 026-648756
E-post: candice.stahl@hig.se

Kursadministration

Eva Persson
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 Augusti - 30 Augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Hjärtligt välkommen till kursen ”Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete”.

Den undervisning som erbjuds under kursen kommer på grund av rådande pandemi huvudsakligen bedrivas via zoom.

Från hösten 2020 har högskolan i Gävle övergått från blackboard till Canvas. När du har blivit registrerad på kursen kommer du automatiskt att läggas in som student i Canvas. Observera att det kan ta upp till 24 timmar efter registreringen innan inloggningen börjar fungera.

När du har loggat in kan du ta del av Canvas guider för hur lärplattformen fungerar. Det går också att ladda ned Canvas student app så kan du lättare använda lärplattformen på din mobil. Webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox ska i första hand användas för att Canvas ska fungera.

Det material som vi lägger ut ligger under moduler på kurssidan. Under modulen information finner du kursens studiehandledning och det är viktigt att du läser igenom den så fort du är inlagd i Canvas. Material kommer läggas ut löpande under kursens gång.

Till alla undervisningstillfällen ska du ta med dig lagboken och den kurslitteratur som behandlas vid undervisningstillfället. Vi behandlar gällande rätt och du ska helst ha årets lagbok. Köper du en äldre lagbok ansvarar du själv för uppdatering genom att hämta nyare lagstiftning på ”JUNO”.

Det är av största vikt att du inför kursstarten har införskaffat all kurslitteratur inklusive lagboken. Du kommer att märka att kursen är massiv och att det går fort fram från första dagen, så det gäller att omgående börja studera litteraturen.

Schema finns tillgängligt på hig:s hemsida. Observera dock att det är ett preliminärt schema och det kan eventuellt komma att ändras!

Kommunikationssätt

Mellan undervisningstillfällena kommer jag att kommunicera med hela gruppen via anslag i Canvas.

Logga in i Canvas


Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lisa Mortimer Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-06-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)