Välkommen till kursen Fastighetsrätt, distans, 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-02.

Information om kursen

Kursnamn

 Fastighetsrätt 15 hp

Kurskod

JU202B

Anmälningskod

11320

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ulf Bengtsson
E-post: ulf.bengtsson@hig.se
Telefon: 026-64 86 08

Kursadministration

Eva Persson
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen 2021 kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus. För att du som student ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Period för kursregistrering: 16 - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg och kommunikationssätt

Välkommen till kursen Fastighetsrätt B, 15hp HT 21

Du hälsas hjärtligt välkommen till höstterminens veckoslutskurs i Fastighetsrätt. Första undervisningstillfället är Fredagen 3 september kl. 17.15 i sal via zoom. Ett schema över undervisningstillfällena finns på webben. Observera att vi första lördagen håller på till ca 16.00.

Inför första kurstillfället vill jag gärna påpeka ett par saker. Det är lämpligt att förbereda sig inför kursen genom att repetera avsnitten om Allmän rättslära och Avtalsrätt i Ramberg / Malmströms bok ”Civilrätt” eller liknande bok som du läst på någon juridisk översiktskurs som ju utgör förkunskaps krav på kursen. Det förutsätts att Du redan till första undervisningstillfället aktuell lagbok tillgänglig. Du bör inte använda en äldre upplaga av lagboken än 2019 med kompletteringar. Vi behandlar gällande rätt under kursen. Du ansvarar själv för uppdatering av aktuell lagtext genom att hämta nyare lagstiftning via exempelvis ”JUNO”.

Vid denna första helg introduceras ni i Fastighetsrätten och vi behandlar särskilt fastighetsbegreppet Till förstaundervisningspasset är det bra om ni utöver repetitionen som nämnts ovan även har läst kap 1 och 2 i Julstads bok samt särskilt kap 3 i Grauers bok. Gör även övningsuppgifterna 1-12 som kommer att finnas i Canvas. Vi kör igång med föreläsning direkt efter introduktionen. Övningsuppgifterna som kommer att diskuteras vid första undervisningslördagen och OH- bilderna till detta denna helg kommer att finnas tillgängliga i Canvas senast den 2 september. Det kommer även att finnas även lästips för hela kursen utlagt under information i Canvas. Kurslitteraturen får den studerande själv beställa/köpa vilket bör göras omgående. Det frågekompendium som Sture Lyreskog sammanställt tillhandahålls via canvas. Övrigt material som exempelvis mer instuderingsfrågor och ”lästips” kommer att tillhanda hållas via Canvas under kursens gång.

Under kursen kommer vi att använda oss av Canvas (som kommer att vara tillgängligt någon gång under augusti lite oklart ännu med exakt datum). Där hittar Du bl.a. länkar till zoom (då undervisningen tyvärr tvingas ske via nätet på denna kursomgång), schema, vissa instuderingsuppgifter, den obligatoriska pm-uppgiften (tillgänglig senast from 30 augusti) och kursplan med litteraturförteckning samt vissa föreläsningsbilder som kommer att göras tillgängliga under kursens gång. Canvas når Du via Högskolans hemsida. Har du inget datakonto kan du ansöka om detta via Högskolans hemsida. Se till att bekanta dej med Canvas så snart du kan om du tänker gå kursen.

Maila genast till studentsupport@hig.se ( med subjekt ”Fasträtt B”) om du inte har för avsikt att gå kursen då vi har många reserver som vill gå kursen.

Viktigt att ni dyker upp med kamera på i zoom vid första tillfället (kursen ges tyvärr streamad genom zoom så länge vi inte får glädjen att träffa er i Gävle) för registrering och information om gruppindelning för obligatoriska PM- och inlämningsuppgifter samt för förklaring till frågekompendium och visst annat studiematerial.

Väl mött den 3 september!

Ulf Bengtsson
kursansvarig


Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)