Sök

Välkommen till kursen Fastighetsrätt, distans, 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-02.

Information om kursen

Kursnamn

 Fastighetsrätt 15 hp

Kurskod

JU202B

Anmälningskod

11320

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ulf Bengtsson
E-post: ulf.bengtsson@hig.se
Telefon: 026-64 86 08

Kursadministration

Eva Persson
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg och kommunikationssätt

Välkommen till kursen Fastighetsrätt B, 15hp HT 21

Du hälsas hjärtligt välkommen till höstterminens veckoslutskurs i Fastighetsrätt. Första undervisningstillfället är Fredagen 3 september kl. 17.15 i sal via zoom. Ett schema över undervisningstillfällena finns på webben. Observera att vi första lördagen håller på till ca 16.00.

Inför första kurstillfället vill jag gärna påpeka ett par saker. Det är lämpligt att förbereda sig inför kursen genom att repetera avsnitten om Allmän rättslära och Avtalsrätt i Ramberg / Malmströms bok ”Civilrätt” eller liknande bok som du läst på någon juridisk översiktskurs som ju utgör förkunskaps krav på kursen. Det förutsätts att Du redan till första undervisningstillfället aktuell lagbok tillgänglig. Du bör inte använda en äldre upplaga av lagboken än 2019 med kompletteringar. Vi behandlar gällande rätt under kursen. Du ansvarar själv för uppdatering av aktuell lagtext genom att hämta nyare lagstiftning via exempelvis ”JUNO”.

Vid denna första helg introduceras ni i Fastighetsrätten och vi behandlar särskilt fastighetsbegreppet Till förstaundervisningspasset är det bra om ni utöver repetitionen som nämnts ovan även har läst kap 1 och 2 i Julstads bok samt särskilt kap 3 i Grauers bok. Gör även övningsuppgifterna 1-12 som kommer att finnas i Canvas. Vi kör igång med föreläsning direkt efter introduktionen. Övningsuppgifterna som kommer att diskuteras vid första undervisningslördagen och OH- bilderna till detta denna helg kommer att finnas tillgängliga i Canvas senast den 2 september. Det kommer även att finnas även lästips för hela kursen utlagt under information i Canvas. Kurslitteraturen får den studerande själv beställa/köpa vilket bör göras omgående. Det frågekompendium som Sture Lyreskog sammanställt tillhandahålls via canvas. Övrigt material som exempelvis mer instuderingsfrågor och ”lästips” kommer att tillhanda hållas via Canvas under kursens gång.

Under kursen kommer vi att använda oss av Canvas (som kommer att vara tillgängligt någon gång under augusti lite oklart ännu med exakt datum). Där hittar Du bl.a. länkar till zoom (då undervisningen tyvärr tvingas ske via nätet på denna kursomgång), schema, vissa instuderingsuppgifter, den obligatoriska pm-uppgiften (tillgänglig senast from 30 augusti) och kursplan med litteraturförteckning samt vissa föreläsningsbilder som kommer att göras tillgängliga under kursens gång. Canvas når Du via Högskolans hemsida. Har du inget datakonto kan du ansöka om detta via Högskolans hemsida. Se till att bekanta dej med Canvas så snart du kan om du tänker gå kursen.

Maila genast till studentsupport@hig.se ( med subjekt ”Fasträtt B”) om du inte har för avsikt att gå kursen då vi har många reserver som vill gå kursen.

Viktigt att ni dyker upp med kamera på i zoom vid första tillfället (kursen ges tyvärr streamad genom zoom så länge vi inte får glädjen att träffa er i Gävle) för registrering och information om gruppindelning för obligatoriska PM- och inlämningsuppgifter samt för förklaring till frågekompendium och visst annat studiematerial.

Väl mött den 3 september!

Ulf Bengtsson
kursansvarig


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)