Sök

Välkommen till kursen Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp internet-distans!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 35-02.

Kursnamn

 Handelsrättslig översiktskurs

Kurskod

JU200A

Anmälningskod

 11311

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Harry Schüssler
E-post harry.schussler@hig.se

Telefon 0709-56 99 55 ,vardagar 09.00-24.00, helger 10.00-24.00

Kursadministration

Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

  • Kursens schema - kursen ges via internet-distans
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till höstens juridikkurs på distans!
Vi hoppas att kursen ska bli både lärorik och trevlig. Det här är en helt webbaserad kurs. Någon liveträff anordnas alltså inte. I stället använder vi oss av Canvas, en webbaserad plattform som du når via en dator med uppkoppling mot Internet. Där kommer kursmaterial att finnas i form av bildspel, uppgifter och en studiehandledning. Den sistnämnda innehåller ett schema för terminen och information om hur kursen är upplagd. Läs den noga!
Och obs: missa inte vad som står under rubriken Kursstartfrågor.

Canvas
Du bör bekanta dig med Canvas så snart du kan före kursstart. Information om Canvas finns på högskolans hemsida.

Registrering
Måndagen den 30 augusti 2021 måste du senast vara registrerad och ha tillgång till Canvas. Annars hinner du inte göra de obligatoriska kursstartuppgifterna, se nedan.

IT-problem?
Om du får problem kring användarnamn och lösenord så kontakta IT-support, som finns i Studentcentrum på Campus. Du kan nå dem på 026-64 88 80 vardagar 9.00–15.00. (Tiderna är dock mer begränsade under semestertider.) Deras e-post är itsupport@hig.se. Glöm inte att ange namn och personnummer vid kontakt med dem.

Administrativa problem?
För administrativa frågor, kontakta akademisekreteraren Eva Persson via akademikansliet på studentsupport@hig.se eller via växeln, 026-64 85 00. Periodvis kan dock telefonerna vara avstängda.

Hjälpsidor
Högskolans biblioteksavdelning har samlat en hel del information för nya studenter på sin hemsida, hig.se. Där finns mer information om Canvas och annan vägledning särskilt till distansstudenter.

Kursstartfrågor
Din första uppgift på denna kurs är att logga in på Canvas, gå till kurssidan och där hitta en inledande uppgift bestående av ett antal kursstartfrågor. Avsikten med frågorna är dels att du lättare ska komma igång med kursen och få en överblick över den, dels att kursledningen ska få reda på vilka som verkligen avser att följa kursen. Om du inte besvarar frågorna i tid kan du inte räkna med att få gå kursen.

Kursstartfrågorna ska göras individuellt. Du behöver inte alls vara rädd för att svara fel på frågorna. Du har ju precis börjat kursen och det är därför naturligt att du inte kan så mycket om ämnet. (Men gör gärna frågorna igen i slutet av kursen!) Det finns inget krav på visst minsta antal rätt på frågorna. Det enda som krävs är att du lämnar in dina svar (på det ställe där frågorna finns) senast måndagen den 30 augusti (kl. 24.00).

Grupparbete
Kursen fullgörs i huvudsak genom aktiv medverkan i grupparbete (förutom kursstartfrågorna och den avslutande tentan, som görs individuellt). Kursens deltagare kommer att delas in i basgrupper med vardera 4-8 studenter. Varje basgrupp ska lämna in lösningar på fyra insändningsuppgifter. Aktiv medverkan krävs för att bli godkänd på kursen.

Basgrupperna kommer att publiceras på kursens Canvassida så snart gruppindelningen är klar, dock tidigast den 31 augusti. När du vet vilken grupp du tillhör ska du göra ett första inlägg i din grupps forum med information till dina kursare om hur och när du nås.

Kurslitteraturen
Information om kurslitteraturen finns i Studiehandledningen. Ett tips är att du läser
informationen där innan du köper böcker. En lämplig bok att börja med är Mattias Nilssons introduktionsbok. Lagbok i någon form (från Norstedts, Thomson Fakta, Studentbokhandeln eller Iustus) kommer också att behövas tidigt under kursen.

Om det uppstår något problem eller om du har andra frågor inför kursen, är du självfallet välkommen att kontakta mig.


Med vänlig hälsning
Harry Schüssler Kursansvarig lärare
Mejl: harry.schussler@hig.se
Mobil: 0709-56 99 55. Telefontider: vardagar 9-24, helger 10-24

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Sandra Svahn Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-06-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)