Sök

Välkommen till kursen Kommersiell fastighetsrätt 15 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 augusti och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

JUG305 11303

Kursperiod och studietakt

Vecka 35-44 (helfart)

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa kursens schema

Kursansvarig lärare

Ulf Bengtsson
ulf.bengtsson@hig.se
026-648500

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Välkommen till kursen Kommersiell fastighetsrätt!

Du hälsas hjärtligt välkommen till höstterminens kurs ”Kommersiell Fastighetsrätt”.

Kursen startar den 29 augusti 2022 kl 13.15 i sal 51:325.

Inför första kurstillfället är det bra om ni har läst kapital 1 - 3 i boken "Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom".

Det är önskvärt att du redan till första kurstillfället tar med någorlunda aktuell lagbok.

Under kursen kommer vi att använda oss av lärplattformen Canvas. Där hittar du schema, vissa instuderingsuppgifter, obligatoriska inlämningsuppgifter och kursplan med litteraturförteckning (Kommentaren till Hyreslagen når ni via Juno så om ni vill läsa den digitalt så behöver ni inte köpa den) samt vissa föreläsningsbilder som kommer att göras tillgängliga under kursens gång. Canvas når Du via Högskolans hemsida. Försök att ta dej in i Canvas så snart du kan. Canvas-sidan öppnar 9 augusti.

Böckerna får Du själv beställa/köpa i bokhandeln vilket ni bör göra omgående. Vi rekommenderar att ni beställer kurslitteraturen minst 2 veckor innan kursstart. Detta på grund av den eventuella leveranstiden för beställda böcker.

Viktigt att ni dyker upp vid första tillfället för registrering och information om gruppindelning för obligatoriska PM- och inlämningsuppgifter samt för förklaring till frågekompendium och visst annat studiematerial.

Vi går även då igenom upplägget på kursen och håller första föreläsningen direkt efter intro informationen.

Notera att schema fortfarande kan komma att ändras!

Maila genast till studentsupport@hig.se ( med subjekt ”Kommersiell Fastighetsrätt”) om du inte har för avsikt att gå kursen då vi har många reserver som vill gå kursen som fristående kurs.

Väl mött den 29 augusti!

Ulf Bengtsson

Kursen ges av akademin för utbildning och ekonomi

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Eva Persson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-08-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)