Sök

Välkommen till kursen Kommersiell fastighetsrätt 15 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Text

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-02.

Information om kursen

Kursnamn

 Kommersiell fastighetsrätt 15 hp

Kurskod

JUG305

Anmälningskod

11318

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ulf Bengtsson

E-post ulf.bengtsson@hig.se

Telefon 026-68 86 08 

Kursadministration

Eva Persson

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti. Om du är antagen med villkor kan du inte självregistrera dej. Registrering sker då vid kursstarten.

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Kommersiell fastighetsrätt!

Du hälsas hjärtligt välkommen till höstterminens kurs ”Kommersiell Fastighetsrätt”.

Kursen startar den 30 augusti 2021 kl 13.15 via zoom.

Inför första kurstillfället är det bra om ni har läst kapital 1 - 3 i boken "Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom".

Det är önskvärt att du redan till första kurstillfället tar med någorlunda aktuell lagbok.

Under kursen kommer vi att använda oss av lärplattformen Canvas. Där hittar Du bl.a. länkar till zoom (då undervisningen tyvärr tvingas ske via nätet på denna kursomgång) schema, vissa instuderingsuppgifter, obligatoriska inlämningsuppgifter och kursplan med litteraturförteckning(Kommentaren till Hyreslagen når ni via Juno så om ni vill läsa den digitalt så behöver ni inte köpa den) samt vissa föreläsningsbilder som kommer att göras tillgängliga under kursens gång. Canvas når Du via Högskolans hemsida. Försök att ta dej in i Canvas så snart du kan.

Böckerna får Du själv beställa/köpa i bokhandeln vilket ni bör göra omgående. Vi rekommenderar att ni beställer kurslitteraturen minst 2 veckor innan kursstart. Detta på grund av den eventuella leveranstiden för beställda böcker.

Viktigt att ni dyker upp med kamera på i zoom vid första tillfället (kursen ges tyvärr streamad genom zoom så länge vi inte får glädjen att träffa er i Gävle) för registrering och information om gruppindelning för obligatoriska PM- och inlämningsuppgifter samt för förklaring till frågekompendium och visst annat studiematerial.

Vi går även då igenom upplägget på kursen och håller första föreläsningen direkt efter intro informationen.

Notera att schema fortfarande kan komma att ändras!

Maila genast till studentsupport@hig.se ( med subjekt ”Kommersiell Fastighetsrätt”) om du inte har för avsikt att gå kursen då vi har många reserver som vill gå kursen som fristående kurs.

Väl mött den 30 augusti!
Ulf Bengtsson
kursansvarig

Kommunikationssätt


Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)