Sök

Välkommen till kursen Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete 15 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 35-44.

Kursnamn

Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete 15 hp

Kurskod

JUG003

Anmälningskod

11310 Söderhamn,

11317 Bollnäs

11309 Norrtälje

11316 Gävle

11314 Hudiksvall

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Candice Ståhl, 026-648756
E-post: candice.stahl@hig.se

Kursadministration

Eva Persson
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 16 augusti - 29 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Undervisningen bedrivs via zoom föreläsningar, kombinerade föreläsningar och seminarier. Examination sker via seminarier, inlämningsuppgifter och skriftlig tentamen.

Kommunikationssätt
Kommunikation sker via anslag på Canvas. Därutöver når ni mig via e-post csl@hig.se och telefon 026-648756.

Övrig information
Välkommen till kursen Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete, 15 hp!

Hjärtligt välkommen till kursen ”Utredningsmetodik och fördjupad rättskunskap i socialt arbete”.

Den undervisning som erbjuds under kursen kommer på grund av rådande pandemi bedrivas uteslutande via zoom.

När du har blivit registrerad på kursen kommer du automatiskt att läggas in som student i Canvas. Observera att det kan ta upp till 24 timmar efter registreringen innan inloggningen börjar fungera.

Det material som vi lägger ut ligger under moduler på kurssidan. Under modulen kursrelaterad information finner du kursens studiehandledning och det är viktigt att du läser igenom den så fort du är inlagd i Canvas. Material kommer läggas ut löpande under kursens gång.

Mellan undervisningstillfällena kommer jag att kommunicera med hela gruppen via anslag i Canvas.

Till alla undervisningstillfällen ska du ta med dig lagboken och den kurslitteratur som behandlas vid undervisningstillfället. Vi behandlar gällande rätt och du ska helst ha årets lagbok. Köper du en äldre lagbok ansvarar du själv för uppdatering genom att hämta nyare lagstiftning på ”JUNO”.

Det är av största vikt att du inför kursstarten har införskaffat all kurslitteratur inklusive lagboken. Du kommer att märka att kursen är massiv och att det går fort fram från första dagen, så det gäller att omgående börja studera litteraturen.

Schema finns tillgängligt på hig:s hemsida. Observera dock att det är ett preliminärt schema och det kan eventuellt komma att ändras!

Med vänlig hälsning
Candice Ståhl med flera

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-07-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)